Неймовірний смак та аромат: рецепт часникових пампушок від луцької фудблогерки

Неймовірний смак та аромат: рецепт часникових пампушок від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати булочки з часником.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Тісто :

  • вода - 150 мл;
  • цукор - 1 ст.л;
  • дріжджі сухі - 7 г;
  • яйце - 1 шт;
  • олія - 3 ст.л;
  • борошно - 400 г;
  • сіль - 1 ч.л.

Додатково :

  • жовток - 1 шт (з каплею молока або води);
  • кріп - пучок;
  • олія - 6-8 ст.л;
  • часник - 4-5 зубочків;
  • сіль - щіпка.

З‘єднуємо теплу воду з цукром, трішки борошна (1-2 ст.л) та дріжджі. Змішуємо, накриваємо плівкою чи рушником та залишаємо на 15 хв для утворення «шапки» (опара). 

В готову опару додаємо яйце, олію та просіяне борошно з сіллю. Вимішуємо тісто (не менше 10 хв), кладемо в посуд змащений олією, накриваємо полотенцем та відставляємо в тепле місце для збільшення маси вдвічі. (Тісто здаватиметься при замісі дещо тугим, нічого не додавайте, просто добре замішуйте).

Готове тісто розділити на 15 частин. Кожну підкатати та покласти в форму змащену маслом або застелену пергаментом. Залишити пиріжки ще на деякий час підійти.

Перед випіканням змастити збитим жовтком з молоком та випікати в розігрітій духовці 25-30 хв (180 градусів). Гарячі пиріжки/пампушки змастити сумішшю з олії, солі, подрібненого часника та кропу. 

Читайте також:

Можливо зацікавить

Простий і ароматний яблучний пиріг: бюджетний десерт, який вдасться кожному

Простий і ароматний яблучний пиріг: бюджетний десерт, який вдасться кожному

Понад 96 мільйонів гривень і 1,5 тис. м²: у Луцьку будують сучасний ветеранський хаб
відео

Понад 96 мільйонів гривень і 1,5 тис. м²: у Луцьку будують сучасний ветеранський хаб

У луцькому храмі відзначили престольне свято Введення у храм Пресвятої Богородиці
відео
фото

У луцькому храмі відзначили престольне свято Введення у храм Пресвятої Богородиці

Ароматні яблучні млинці  — простий рецепт для теплого сніданку

Ароматні яблучні млинці — простий рецепт для теплого сніданку

П'яний і без прав: у Луцьку зупинили водія-порушника під час комендантської години

П'яний і без прав: у Луцьку зупинили водія-порушника під час комендантської години

«Цього неба не вистачало»: у Луцьку зустріли 23-річного бійця, який понад три роки провів у полоні. Оновлено
відео

«Цього неба не вистачало»: у Луцьку зустріли 23-річного бійця, який понад три роки провів у полоні. Оновлено

Яблучний пиріг на сковороді за 20 хвилин — ніжний та ароматний десерт без духовки

Яблучний пиріг на сковороді за 20 хвилин — ніжний та ароматний десерт без духовки

Солодка капуста на зиму «із секретом»: буде готова вже за ніч

Солодка капуста на зиму «із секретом»: буде готова вже за ніч

Бурштинове варення-пятихвилинка з яблук: розлітається за секунди

Бурштинове варення-пятихвилинка з яблук: розлітається за секунди