Неймовірний смак та аромат: рецепт часникових пампушок від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати булочки з часником.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Тісто :
- вода - 150 мл;
- цукор - 1 ст.л;
- дріжджі сухі - 7 г;
- яйце - 1 шт;
- олія - 3 ст.л;
- борошно - 400 г;
- сіль - 1 ч.л.
Додатково :
- жовток - 1 шт (з каплею молока або води);
- кріп - пучок;
- олія - 6-8 ст.л;
- часник - 4-5 зубочків;
- сіль - щіпка.
З‘єднуємо теплу воду з цукром, трішки борошна (1-2 ст.л) та дріжджі. Змішуємо, накриваємо плівкою чи рушником та залишаємо на 15 хв для утворення «шапки» (опара).
В готову опару додаємо яйце, олію та просіяне борошно з сіллю. Вимішуємо тісто (не менше 10 хв), кладемо в посуд змащений олією, накриваємо полотенцем та відставляємо в тепле місце для збільшення маси вдвічі. (Тісто здаватиметься при замісі дещо тугим, нічого не додавайте, просто добре замішуйте).
Готове тісто розділити на 15 частин. Кожну підкатати та покласти в форму змащену маслом або застелену пергаментом. Залишити пиріжки ще на деякий час підійти.
Перед випіканням змастити збитим жовтком з молоком та випікати в розігрітій духовці 25-30 хв (180 градусів). Гарячі пиріжки/пампушки змастити сумішшю з олії, солі, подрібненого часника та кропу.
Читайте також:
- Джерело вітамінів: як виростити соковиту броколі на городі
- Домашні молочні коржики: простий рецепт з дитинства від луцької фудблогерки
- Світязькі пончики: скільки коштують цього сезону та які начинки пропонують