Новорічні донатси: рецепт від луцької кондитерки
До Нового року залишилось менш ніж два тижні. Тож господині замислюються, що приготувати на святковий стіл. Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати новорічні донатси (пончики).
Рецептом страви дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Тісто:
- 160 мл теплого молока;
- 7 г сухих дріжджів;
- 50 г цукру;
- 1 яйце;
- 35 г розтопленого вершкового масла;
- 340 г борошна.
До молока додаємо дріжджі та цукор. Перемішуємо до однорідності. Залишаємо на 10хв. Це робиться для того, щоб перевірити якість дріжджів. На поверхні молока повинна утворитись піниста шапочка.
Додаємо яйце та масло, перемішуємо. Далі додаємо просіяне борошно.
Замішуємо тісто. Викладаємо його до ємкості, яка трішки змащена рослинною олією. Накриваємо рушничком і ставимо в тепле місце на півтори години. Тісто розкатуємо у пласт товщиною 0.7-0.8см. Вирізуємо круги діаметром 7-8 см.
Всередині кожного круга вирізуємо маленькі кружечки. Можна використовувати спеціальні вирубки або ж взяти стакан та кришку від пляшки. Пончики викладаємо на дошку присипану борошном. Тісто, яке залишилось, також розкатуємо в пласт і вирізуємо круги. Робочу поверхню перед розкаткою можна трішки притрусити борошном. Даємо пончикам підрости впродовж 30 хв.
Рослинну олію потрібно дуже сильно розігріти. В гарячу олію викладаємо пончики. Смажимо до золотистої поверхні з обох боків. Далі пончики викладаємо на паперові рушники, щоб забрати лишній жир. Даємо повністю охолонути.
Крем:
- 200 г молочного шоколаду;
- 180 мл жирних вершків від 33%.
Вершки нагріваємо і заливаємо шоколад. Перемішуємо до повного розчинення шоколаду. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на годину. Збиваємо ганаш до кремової консистенції 1-2 хв.
Глазур:
- 130 маршмелоу;
- 110 г білого шоколаду;
- 70 г жирних вершків від 33%.
Вершки нагріваємо і заливаємо шоколад, перемішуємо до однорідності. Окремо потрібно розтопити маршмелоу у мікрохвильовій або на водяній бані. До розтопленого маршмелоу додаємо шоколад з вершками. Вимішуємо глазур. Наповнені кремом пончики опускаємо у глазур, перевертаємо них і злегка трясемо, щоб глазур рівномірно розподілилась. Присипаємо цукровою посипкою. Глазур дуже швидко стає густою, тому час від часу її потрібно підігрівати. Фарбуємо гелевими барвниками.
Читайте також:
- Спатифілум жовтіє, чорніє чи перестає цвісти: як врятувати рослину
- «Прекрасне доповнення новорічного столу»: рецепт чізкейка від луцької кондитерки