«Прекрасне доповнення новорічного столу»: рецепт чізкейка від луцької кондитерки

Чізкейк

До Нового року залишилось менш ніж два тижні. Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом смачного апельсинового чізкейка без випічки для святкового столу.

Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

«Прекрасне доповнення новорічного столу», - написала Юлія.

Основа:

  • 210 г печива по типу топленого молока;
  • 90 г розтопленого вершкового масла.

Печиво потрібно подрібнити у крихту. Додаємо до нього масло і вимішуємо масу. Викладаємо печиво до підготовленої форми діаметром 18 см. Я використовувала роз‘ємне кільце. Внутрішню поверхню трішки змастила рослинною олією і виклала ацетатну плівку. Далі форму з основою ставимо в морозильну камеру на пів години.

Сирна маса:

  • 160 г апельсинового пюре (почистити апельсини, зняти білу плівку і зблендерувати до однорідної маси);
  • 6 г кукурудзяного крохмалю;
  • 80 г цукру;
  • 80 г білого шоколаду;
  • 100 мл жирних вершків від 33%;
  • 500 г вершкового сиру;
  • 13 г желатину замоченого у 65 мл води.

Крохмаль з’єднуємо з цукром і перемішуємо вінчиком. Додаємо до апельсинового пюре. Ставимо на невеликий підігрів. Проварюємо 30-40 сек. після закипання постійно помішуючи. Знімаємо з підігріву, даємо охолонути впродовж 2 хв. Додаємо желатин, перемішуємо до повного розчинення желатину. Далі додаємо шоколад і знову перемішуємо. Апельсинову масу кімнатної температури з‘єднуємо з вершками та сиром також кімнатної температури. Зблендеруємо усе до однорідності. Викладаємо сирну масу на основу чіза. Вирівнюємо ложкою. Ставимо в холодильник до повного застигання.

Апельсинове желе:

  • 170 г апельсинового пюре;
  • 30 мл води;
  • 30 г цукру;
  • 9 г желатину замоченого у 55 мл води.

Пюре, воду та цукор ставимо на невеликий підігрів. Доводимо масу до закипання, знімаємо з підігріву. Чекаємо дві хвилини поки маса трішки охолоне. Додаємо желатин. Чекаємо поки маса стане кімнатної температури. Поверхню чіза заливаємо желе і ставимо в холодильник до застигання. Зверху чіз декоруємо збитими вершками з пудрою (пропорції: 120 мл вершків + 10 г пудри).

Читайте також:

Можливо зацікавить