«Прекрасне доповнення новорічного столу»: рецепт чізкейка від луцької кондитерки
До Нового року залишилось менш ніж два тижні. Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом смачного апельсинового чізкейка без випічки для святкового столу.
Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
«Прекрасне доповнення новорічного столу», - написала Юлія.
Основа:
- 210 г печива по типу топленого молока;
- 90 г розтопленого вершкового масла.
Печиво потрібно подрібнити у крихту. Додаємо до нього масло і вимішуємо масу. Викладаємо печиво до підготовленої форми діаметром 18 см. Я використовувала роз‘ємне кільце. Внутрішню поверхню трішки змастила рослинною олією і виклала ацетатну плівку. Далі форму з основою ставимо в морозильну камеру на пів години.
Сирна маса:
- 160 г апельсинового пюре (почистити апельсини, зняти білу плівку і зблендерувати до однорідної маси);
- 6 г кукурудзяного крохмалю;
- 80 г цукру;
- 80 г білого шоколаду;
- 100 мл жирних вершків від 33%;
- 500 г вершкового сиру;
- 13 г желатину замоченого у 65 мл води.
Крохмаль з’єднуємо з цукром і перемішуємо вінчиком. Додаємо до апельсинового пюре. Ставимо на невеликий підігрів. Проварюємо 30-40 сек. після закипання постійно помішуючи. Знімаємо з підігріву, даємо охолонути впродовж 2 хв. Додаємо желатин, перемішуємо до повного розчинення желатину. Далі додаємо шоколад і знову перемішуємо. Апельсинову масу кімнатної температури з‘єднуємо з вершками та сиром також кімнатної температури. Зблендеруємо усе до однорідності. Викладаємо сирну масу на основу чіза. Вирівнюємо ложкою. Ставимо в холодильник до повного застигання.
Апельсинове желе:
- 170 г апельсинового пюре;
- 30 мл води;
- 30 г цукру;
- 9 г желатину замоченого у 55 мл води.
Пюре, воду та цукор ставимо на невеликий підігрів. Доводимо масу до закипання, знімаємо з підігріву. Чекаємо дві хвилини поки маса трішки охолоне. Додаємо желатин. Чекаємо поки маса стане кімнатної температури. Поверхню чіза заливаємо желе і ставимо в холодильник до застигання. Зверху чіз декоруємо збитими вершками з пудрою (пропорції: 120 мл вершків + 10 г пудри).
Читайте також:
- Ідеально до посту: рецепт волинських вареників з 5 простих інгредієнтів
- Жива ялинка буде стояти довго: що робити, щоб вона не обсипалась
- Святковий пиріг на Різдво: рецепт від луцької фудблогерки