Оселедець в томатному маринаді: дуже смачний і швидкий рецепт

Оселедець в томатному маринаді — це популярна страва, яка поєднує в собі простоту приготування та яскравий смак. Цей рецепт не лише швидкий, але й дуже простий. Страва підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового столу.
Оселедець в такому маринаді виходить дуже смачним. Та й сам маринад настільки апетитний, що його теж їдять із задоволенням, інформує Ukr.Media.
Оселедець легко готується і чудово поєднується із картопляним гарніром. Просто ідеальне поєднання смаків.
Необхідні продукти:
- 1 кілограм філе оселедця
- 100 мілілітрів рослинної олії
- 2 столові ложки томатної пасти
- пів чайної ложки чорного перцю
- пів чайної ложки червоного перцю
- 3 цибулини
- 1 столова ложка оцту 9%
- 1 столова ложка солі
- 2 столові ложки цукру
Приготування:
- У каструлю наливаємо рослинну олію, додаємо сіль, цукор, чорний перець, червоний перець і оцет. Туди ж кладемо томатну пасту, все добре перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо на повільному вогні до кипіння.
- Цибулю чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо в глибоку миску і заливаємо гарячим соусом, перемішуємо.
- Філе оселедця нарізаємо невеликими шматочками.Беремо форму. На дно викладаємо цибулю з маринадом, слідом шар оселедця, потім знову цибулю і так до тих пір, поки всі компоненти не закінчаться. Важливо! Останній шар робимо з цибулі!
- Заготівлю накриваємо кришкою і відправляємо в холодне місце. У такому вигляді залишаємо мінімум на 12 годин. Готову страву подаємо до столу
Читайте також:
- Найсмачніший маринад для соління скумбрії: як приготувати рибу, щоб усі гості були в захваті
- Найсолодші сорти моркви: обов'язково посадіть їх на своєму городі