Осінні яблучні оладки: простий рецепт пухких і ароматних ласощів за 15 хвилин

Як приготувати яблучні оладки

Осінь — ідеальний час, щоб потішити себе домашньою випічкою. Ці яблучні оладки — саме той випадок, коли простота поєднується з неймовірним смаком.

У них лише кілька інгредієнтів, ніяких складних приладів — лише тертка, ложка та гарний настрій. А результат — пухкі, ароматні оладки, пише Одна хвилина.

Потрібно зовсім небагато:

  • 2 солодких яблука;
  • 1 яйце;
  • 3-4 столові ложки борошна;
  • 1 столова ложка цукру;
  • дрібка солі;
  • щіпка кориці (за бажанням);
  • олія для смаження.

Покрокове приготування

Крок 1. Яблука очистьте від шкірки, натріть на великій тертці. Та не поспішайте зціджувати сік, бо саме він зробить оладки соковитими.

Крок 2. Додайте яйце, цукор і сіль, перемішайте виделкою. Потім поступово всипайте борошно, поки тісто не стане густим, як густа сметана. Якщо зовсім осіннього та затишного аромату – додайте трохи кориці або ванільного цукру.

Крок 3. Змастіть сковорідку олією та розігрійте, а потім викладіть ложкою тісто й смажте на середньому вогні та не поспішайте перевертати. Коли краї стануть золотистими, обережно переверніть і досмажте ще кілька хвилин.

Крок 4. Викладіть їх на тарілку, присипте цукровою пудрою або полийте медом.

Які додатки до оладок радимо

Вони самі по собі смакують вже гармонійно й повноцінно, та для додаткової ситості, смаку, доповнення завжди можна щось додати. Якщо бажаєте зробити їх більш поживними – додайте ложку арахісової пасти. Для ніжності смаку сметану, маскарпоне або йогурт. А от для класики жанру звісно мед, від як незамінний компонент до всього, що має бути хоч трішки солодким.

Читайте також:

Можливо зацікавить