Отримав бойову повістку та не з’явився в ТЦК: на Волині судили ухилянта. Відео

Отримав бойову повістку та не з’явився в ТЦК: на Волині судили ухилянта. Відео

Отримав бойову повістку та не з’явився в ТЦК в день від’їзду у військову частину. Так волинянина у Нововолинському міськрайонному суді визнали ухилянтом та призначили реальний термін з іспитовим строком.

Проте, сам підсудний з таким вироком не згідний, тож подався в апеляцію, - йдеться у сюжеті каналу Аверс

Чоловік, котрому інкримінували обвинувачення, свою вину визнав повністю. До того ж пояснив свій вчинок тим, що має хвору маму, яка потребує догляду. Зважаючи на усі обставини, суд виніс вирок - три роки позбавлення волі. Проте через те, що обвинувачений вчинив кримінал вперше, до того ж дійсно має пом'якшувальні обставини, суд ухвалив рік іспитового терміну замість реального строку. Сам чоловік з таким рішенням суду не згідний і разом із захисником по справі подав апеляцію про оскарження винесеного вироку. На їх думку, є усі підстави звільнити підсудного від кримінальної відповідальності.

«Був оголошений вирок суду, відповідно, були виготовлені документи. Є копія, належним чином завірена, довідка МСЕК, що дійсно його матір потребує постійно стороннього догляду. Їй було надано першу групу інвалідності, тип Б. Згідно Закону України «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку» це є правом для того, щоб особа не призивалася на військову службу під час мобілізації у воєнний час», - сказала адвокатка Ірина Проява.

Своєю чергою сторона обвинувачення розглянула усі підстави для звільнення від покарання та заперечувати не стала.

«Таким чином обвинувачений Ляшук не є суспільно небезпечною особою, оскільки вказані обставини унеможливлюють ним вчинення аналогічних кримінальних правопорушень в майбутньому. У зв'язку з наведеним ми просимо клопотання обвинуваченого про звільнення від кримінальної відповідальності за статтею 48 Кримінального кодексу України та закриття кримінального провадження задовільнити. Вирок суду першої інстанції відносно обвинуваченого Ляшука скасувати», - зазначила прокурорка Оксана Яковлєва.

Заслухавши усі сторони у справі, колегія суддів винесла рішення - обвинуваченого від покарання звільнили, а кримінальне провадження закрили.

Читайте також:

Можливо зацікавить