Перевірений роками: бабуся з Волині поділилася рецептом паски без замішування тіста

Рецепт паски

Бабуся з Волині розкрила традиційний рецепт приготування паски без замішування тіста. Великодня випічка виходить дуже повітряною та смачною.

Такий метод приготування потішить усіх, адже довго замішувати тісто не доведеться, пише Meta.ua.

Прикрасити пасочку можна звичайною глазур'ю на желатиновій основі.

Інгредієнти:

  • Дріжджі — 20 г;
  • Цукор — 150 г;
  • Борошно — 600 г;
  • Жовтки — 8 шт;
  • Ванільний цукор — 5 г;
  • Сіль — 0,5 ч.л;
  • Вершкове масло — 180 г;
  • Мед — 45 г;
  • Молоко — 200 мл;
  • Коньяк — 50 мл;
  • Куркума — 0,5 ч.л.

Для глазурі:

Цукор — 250 г;

Желатин — 1 ч.л;

Вода — 6 ст.л;

Лимонний сік — 1 ч.л.

Приготування:

Розведіть дріжджі у воді з додаванням 50 грамів цукру і дайте їм постояти приблизно 10 хвилин.

Для опари потрібно злегка підігріти молоко і всипати в нього 150 г борошна. Накрийте і відставте на пів години.

У цей час збийте жовтки. Продовжуйте збивати, поки маса не побіліє, після чого додайте до них мед, сіль, два види цукру.

У миску з дріжджами потрібно додати жовтки з коньяком, куркумою, вершковим маслом і борошном, що залишилося. Вимішувати не потрібно! Досить перемішати все до отримання однорідної маси та дати 3 години постояти в накритому стані.

Викладіть отримане тісто у форми. Нехай постоїть так ще 1,5 години, а потім змастіть верхню частину збитим яйцем і відправте випікатися за 180 градусів на 40 хвилин.

Для глазурі потрібно залити желатин двома ложками холодної води на 10 хвилин.

Розчиніть цукор і доведіть до кипіння.

Змішайте інгредієнти та збийте міксером, а після цього влийте лимонний сік і варіть ще кілька хвилин.

Наносити глазур можна після випічки.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить