Підгодуйте цим добривом помідори в липні, щоб зібрати потрійний врожай: інструкція

Коли підживлювати помідори

Щоб отримати багатий урожай з великих томатів, у липні їх обов'язково потрібно підгодувати. 

Про мінеральні та органічні добрива, якими потрібно підгодувати томати в липні, - пише ТСН.

За період вегетації помідори підживлюють чотири рази. Основне підживлення вноситься на початку цвітіння кущів, а також коли формується зав’язь. Якщо в цей період помідори не отримують достатньо поживних речовин, сформується багато пустоцвіту, а плоди, якщо і будуть, то невеликими.

Чим підгодувати помідори під час цвітіння та бутонізації

Щойно на томатах з'являються бутони та квіти, потрібно підгодувати помідори фосфорно-калійними добривами. Пропонуємо різноманітні варіанти підживлення помідорів.

  • Розведіть 5 г монофосфату калію в 10 л води. Двічі полийте цим розчином кущі томатів у липні з інтервалом у два тижні.
  • Суперфосфат або подвійний суперфосфат треба обов'язково розчиняти в гарячій воді. Спочатку розчиніть 2 ст. л суперфосфату в 1 л гарячої води. Потім потрібно розвести 1 частину цього засобу в 10 частинах води.
  • Розчиніть у 10 л води 1 ст. л суперфосфату та 1 ч. л сульфату калію.
  • У 10 л води розчиніть 1 ст. л суперфосфату та 2 ст. л дерев'яного попелу.
  • У 10 л води розведіть 1 ст. л нітрофоски та 1 ч. л сухого порошку гумату калію.
  • Сульфатом калію можна підгодовувати в сухому вигляді - додавати 20 грамів на 1 квадратний метр з інтервалом у два тижні.

Підживлювати томати можна як шляхом поливання, так і оприскування рослини розчинами мінеральних добрив. Як обприскувати, так і поливати потрібно ввечері, коли денна спека спадає, або вранці в похмурий день. Якщо сонце сильно припікає, рідина просто випарується, а на листках може з'явитися опік.

Тим, хто не хоче використовувати хімію для підживлення, можна скористатися органічними добривами.

  • Простим та ефективним підживленням є підгодівля дріжджами. Спосіб приготування: 100-150 г свіжих дріжджів розчиняють в 1 л теплої води. Після початку бродіння розчин вливають у 10 л води та підливають томати під самий корінь.
  • Попіл виступає не лише джерелом кальцію, фосфору та магнію, але й ефективним засобом від багатьох шкідників. Підживлення помідорів попелом проводять як в сухому вигляді, так і розведеним у воді.
  • Йод сприяє дружньому швидкому цвітінню і зав’язуванню плодів. На 10 л води піпеткою відміряють 6-8 крапель і змішують з 0,5 л звичайної сироватки. Отриманим розчином поливають грядки.
  • Борна кислота також покращує плодоношення. У 10 л води розводять 2 ст. л борної кислоти, після чого підживлюють рослини під корінь.

Читайте також:

Можливо зацікавить