Підготовка до Великодня: волинський блогер-пекар поділився рецептом простої паски

Простий рецепт паски

У неділю, 5 травня, християни східного обряду святкуватимуть Великдень. У останній тиждень перед світлим святом господині зазвичай випікають паски. Він називається Страсним і є найбільш суворим періодом за увесь Великий піст. Цей час є найкращим для підготовки до Великодня. Найпопулярнішим днем для випікання пасок є Чистий четвер.

Напередодні волиннський блогер пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом простої паски без додатків.

Відповідне відео він оприлюднив у соцмережах.

Інгредієнти:

  • 500г борошна
  • 125г яйця
  • 275г молока
  • 75 цукру
  • 100г масла
  • 10г солі
  • 20г пресованих дріждів

Приготування:

1.Холодне молоко, яйця, борошно, цукор та свіжі пресовані дріжджі(@duhmyana.hata) додати в чашу міксера, та вимішати протягом 15хв.

2.Після додати охолоджене масло, сіль та промішати ще 10-15хв, щоб тісто зібралося до купи, та не липло до рук.

3.Залишити тісто на бродіння на 2год. при кімнатній температурі, вона має збільшитись втричі.

4.Поділити на потрібний розмір, перекласти в форми та залишити ще на 1.5-2 год, воно має збільшитись в 2.5-3р.

5.Після розігріти духовку до 165С в режимі верх/низ(з конвекцією) та випікати пасочки до готовності(середня паска 500г випікається приблизно 25хв).

6.Охолодити та оздобити за смаком.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить