Підготовка до Великодня: волинський блогер-пекар поділився рецептом простої паски
У неділю, 5 травня, християни східного обряду святкуватимуть Великдень. У останній тиждень перед світлим святом господині зазвичай випікають паски. Він називається Страсним і є найбільш суворим періодом за увесь Великий піст. Цей час є найкращим для підготовки до Великодня. Найпопулярнішим днем для випікання пасок є Чистий четвер.
Напередодні волиннський блогер пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом простої паски без додатків.
Відповідне відео він оприлюднив у соцмережах.
Інгредієнти:
- 500г борошна
- 125г яйця
- 275г молока
- 75 цукру
- 100г масла
- 10г солі
- 20г пресованих дріждів
Приготування:
1.Холодне молоко, яйця, борошно, цукор та свіжі пресовані дріжджі(@duhmyana.hata) додати в чашу міксера, та вимішати протягом 15хв.
2.Після додати охолоджене масло, сіль та промішати ще 10-15хв, щоб тісто зібралося до купи, та не липло до рук.
3.Залишити тісто на бродіння на 2год. при кімнатній температурі, вона має збільшитись втричі.
4.Поділити на потрібний розмір, перекласти в форми та залишити ще на 1.5-2 год, воно має збільшитись в 2.5-3р.
5.Після розігріти духовку до 165С в режимі верх/низ(з конвекцією) та випікати пасочки до готовності(середня паска 500г випікається приблизно 25хв).
6.Охолодити та оздобити за смаком.
Читайте також:
- Великий гріх: коли можна і не можна пекти паски
- Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем
- Класична паска: рецепт луцького шеф-кухаря