Підживлення ґрунту після збору цибулі й часнику: дешевий і простий метод

Після збору врожаю цибулі та часнику досвідчені городники радять не залишати землю без догляду: саме час підживити ґрунт, аби він відновив сили для наступного сезону.
Як це зробити, розповідають на сайті Добрі новини.
Цибуля, хоч і проста й догляді й доволі невибаглива культура, за сезон добряче так виснажує ґрунт, забираючи з нього корисні елементи. Тут на поміч прийде продукт, який вважається сміттям у розумінні звичайних людей. Та от городники добре знають, що це “сміття” неабияк насичує ґрунт корисними речовинами, і мова йде про яєчну шкаралупу.
Яйця – частий гість на кожній кухні. Яєчня на сніданок, омлет, випічка чи салати – без яєць не обійтися. І от шкаралупу після приготування викидати не треба! Краще збирайте її у пакет, щоб потім правильно обробити і використати на грядках. Сушити шкаралупу просто: достатньо залишити її на підвіконні, поки вона не стане крихкою. Потім її треба подрібнити до дрібної крихти.
Готову шкаралупу треба просто напросто розсипати по грядках, де росла цибуля, і злегка прикопати у верхній шар ґрунту. Не треба перекопувати сильно глибоко, адже наша задача – просто зробити так, щоб вітер не розніс добриво по всій території, аж за межі городу.
З часом шкаралупа розкладеться, віддаючи ґрунту цінний кальцій, якого так бракує після вирощування цибулі. Такий спосіб відновлення ґрунту не вимагає ні зайвих витрат, ні складних маніпуляцій. Городники, які вже спробували цей метод, помічають, що після використання шкаралупи рослини на грядках стають міцнішими, а врожай – щедрішим. Спробуйте і ви, адже це простий спосіб, який вам нічого не вартуватиме.
Читайте також:
- Як очистити ґрунт від шкідників та фітофтори після вирощування помідорів: поради експертів
- 4 важливі правила посадки полуниці восени: що варто обов’язково встигнути зробити