Скільки у Луцьку коштують помідори на ринку

Помідори

Вартість помідорів залежить від кількох ключових факторів: сезону, погодних умов, обсягів врожаю та витрат на транспортування. Найдешевші вони зазвичай влітку, особливо у липні-серпні, коли на ринку багато місцевої продукції. В такий період пропозиція збільшується, що знижує ціни.

Восени та взимку, через зростання витрат на імпорт та тепличне вирощування, ціни на помідори значно підвищуються. Скільки коштують помідори на ринку, дізнавалися журналісти ВСН.

На ринку «Північний», що розташований на вулиці Домни Гордіюк у Луцьку, продають помідори різних сортів, вартість - 60-65 гривень за кілограм.

Скільки у Луцьку коштують помідори на ринку

Помідор – овоч, який можна заготовити на зиму практично в будь-якому вигляді: його можна висушити, зав’ялити, заморозити, зробити з нього сік, пюре, пасту, варення, засолити, замаринувати – як окремо, так і з іншими овочами. Кількість варіантів обмежується хіба фантазією.

Томатний сік з мякоттю

Вам знадобляться стиглі солодкі томати. Перед тим як робити томатний сік з мякоттю, переберіть томати і видаліть ті, що мають найменші ознаки гниття, бо лише один такий томат здатний зіпсувати весь сік.

Для витискання томатів якнайкраще підійде шнековий соковитискач, який влаштований по принципу пресу і здатен вижати максимум соку з будь-яких плодів. Звісно, з таким соковитискачам процес займе трохи більше часу, але воно того вартує.

Інгредієнти:

  • 5 кг томатів
  • 5 ч. л. солі

Процес приготування:

  1. Простерилізуйте відповідну кількість банок. Томати добре помийте. Розділить їх на стільки порцій, щоб сік помістився у велику каструлю. З 1,5 кг томатів виходить приблизно 1–1,3 літри томатного соку, в залежності від сорту та ступеню стиглості. Наріжте томати часточками такого розміру, щоб можна було легко іх закласти в отвір соковитискача і вичавіть з них сік.
  2. Сік перелийте у велику каструлю, додайте відповідну кількість солі (я раджу додавати на кожен літр соку десь 1 ч. л. солі з горкою) і доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні 7-10 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Розлийте сік у стерилізовані банки і закрийте їх стерилізованими кришками. Стерилізувати банки можна на парі або в духовці. А для стерилізації кришок достатньо помістити кожну з них у окріп на 10-20 секунд. Радимо використовувати літрові або двохлітрові банки с кришками, що закручуються. Готовий сік зберігайте в темному прохолодному місці до 10 місяців.

Читайте також:

Можливо зацікавить