Повітряна сирна запіканка: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом повітряної сирної запіканки зі зниженим вмістом цукру.
Як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Facebook».
«Один раз спробуєте - стане вашим улюбленим сніданком», - написала блогерка.
Інгредієнти:
- 600г кисломолочного сиру (5-9%);
- 2 яйця;
- 50г манної крупи;
- 150г сметани (15-20%);
- 200г йогурту;
- 100г цукру (якщо ви любите більш солодку беріть 150грам);
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 150 сухофруктів (у мене чорнослив та курага)
Приготування:
Якщо сир у вас зернистий, можете перетерти його через сито, щоб структура запіканки була максимально ніжна.
Усі інгредієнти поміщаєте до ємкості і блендеруєте до однорідності. Додаєте сухофрукти. Металеву форму змашуєте вершковим маслом і присипаєте манною крупою. Викладаєте сирну масу. Випікаєте у попередньо розігрітій до 180° духовці впродовж 40-45хв.
Готова запіканка при натисканні пружинить. Даєте запіканці повністю охолонути у формі, щоб при її вилученні, вона не втратила форму.
«Раджу також при випіканні на дно духовки поставити деко з гарячою водою, пар, який буде утворюватися, добряче її підніме + рівномірне випікання», - додала Юлія.
Читайте також:
- Врожай буде величезним: як підживити огірки після сходів
- «Просто, швидко і смачно»: рецепт тістечка «Картопля» від луцької фудблогерки
- Де на Волині ростуть майже кілограмові боровики