Осіння шарлотка з яблуками: простий рецепт домашньої випічки, що пахне теплом

Осінь — пора, коли аромат домашньої випічки створює справжній затишок. І найкращий вибір для цієї пори — шарлотка з яблуками. Вона поєднує ніжність тіста, солодкість фруктів і легку кислинку, даруючи відчуття тепла та спокою. Ідеально смакує як із чашкою запашного чаю, так і з філіжанкою кави.
Рецепт шарлотки від переможниці «МастерШеф» Наталка Нікішиної опублікували на сайті ТСН.
Інгредієнти
- 3 яйця;
- 100 г цукру;
- три яблука;
- 100 г борошна;
- 10 мл лимонного соку.
Приготування
Яйця збиваємо із цукром до стійкої піни. Після цього бережно вмішуємо просіяне борошно.
Яблука зачищаємо зовні й усередині. Нарізаємо їх невеликими кубиками. На дно форми викладаємо яблука й заливаємо тістом. Розігріваємо духовку до 170 °С. Ставимо випікати шарлотку на 40 хвилин.
Коли шарлотка готова, дістаємо з духовки і даємо трошки охолонути. Потім дістаємо її з форми, прикрашаємо цукровою пудрою.
Читайте також:
- Пухкі оладки з яблуками: рецепт, який підкорить з першого шматочка
- Як підживити орхідею восени: прості засоби з кухні, які творять дива
- Осінній десерт, який підкорює з першого шматочка: карамельний пиріг із яблуками та вершковим кремом