Пухкі оладки з яблуками: рецепт, який підкорить з першого шматочка

Пухкі оладки з яблуками: рецепт, який підкорить з першого шматочка

Оладки з яблуками — смачна й швидка страва до чаю. Вони виходять пухкими, ароматними та золотистими. Особливого смаку додають родзинки.

Такі оладки найкраще смакують гарячими — зі сметаною, медом або варенням, розповів шеф-кухар Євген Клопотенко.

Поради з приготування оладок

Беріть тверді та солодкі сорти яблук. Вони соковиті та добре труться на тертці. Кефір використовуйте жирний, а цукор додавайте на свій смак. Наші оладки вийшли в міру солодкими. Для подачі радимо родзинки залити окропом на 15 хвилин, щоб вони стали м’якими.

Як приготувати оладки з яблуками на кефірі

Інгредієнти

  • 2 яйця 
  • 250 мл кефіру 2,5%
  • 160 г борошна 
  • 100 г цукру 
  • 1 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі 
  • 3 яблука
  • 100-150 мл соняшникової олії для смаження 
  • родзинки для подачі

Покроковий рецепт

Зробіть тісто. У миску всипте 160 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, дрібку солі, додайте 100 г цукру, вбийте 2 яйця та влийте 250 мл кефіру 2,5%. Віничком перемішайте тісто для оладків чи зробіть це за допомогою кухонної машини. У вас має вийти консистенція густої сметани без грудочок.

Помийте 3 яблука та потріть на велику тертку у тісто. Якщо шкірка у яблук тверда, зніміть її. Перемішайте, щоб фрукти рівномірно розподілилися.

Пательню розігрійте з соняшниковою олією, викладіть ополоником оладки та випікайте по 1 хвилині з кожної сторони. Викладайте на паперовий рушник, аби увібралася зайва олія.

Оладки посипте сухими родзинками чи запареними заздалегідь в окропі. Подавайте страву до столу гарячою.

Читайте також:

Можливо зацікавить