Пухкі оладки з яблуками: рецепт, який підкорить з першого шматочка

Оладки з яблуками — смачна й швидка страва до чаю. Вони виходять пухкими, ароматними та золотистими. Особливого смаку додають родзинки.
Такі оладки найкраще смакують гарячими — зі сметаною, медом або варенням, розповів шеф-кухар Євген Клопотенко.
Поради з приготування оладок
Беріть тверді та солодкі сорти яблук. Вони соковиті та добре труться на тертці. Кефір використовуйте жирний, а цукор додавайте на свій смак. Наші оладки вийшли в міру солодкими. Для подачі радимо родзинки залити окропом на 15 хвилин, щоб вони стали м’якими.
Як приготувати оладки з яблуками на кефірі
Інгредієнти
- 2 яйця
- 250 мл кефіру 2,5%
- 160 г борошна
- 100 г цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 3 яблука
- 100-150 мл соняшникової олії для смаження
- родзинки для подачі
Покроковий рецепт
Зробіть тісто. У миску всипте 160 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, дрібку солі, додайте 100 г цукру, вбийте 2 яйця та влийте 250 мл кефіру 2,5%. Віничком перемішайте тісто для оладків чи зробіть це за допомогою кухонної машини. У вас має вийти консистенція густої сметани без грудочок.
Помийте 3 яблука та потріть на велику тертку у тісто. Якщо шкірка у яблук тверда, зніміть її. Перемішайте, щоб фрукти рівномірно розподілилися.
Пательню розігрійте з соняшниковою олією, викладіть ополоником оладки та випікайте по 1 хвилині з кожної сторони. Викладайте на паперовий рушник, аби увібралася зайва олія.
Оладки посипте сухими родзинками чи запареними заздалегідь в окропі. Подавайте страву до столу гарячою.
Читайте також:
- Осінній десерт, який підкорює з першого шматочка: карамельний пиріг із яблуками та вершковим кремом
- Як підживити орхідею восени прості засоби з кухні, які творять дива
- Ікра з буряка: простий рецепт яскравої та корисної страви