Рецепт скумбрії в пляшці: виходить наче копчена

Рецепт скумбрії в пляшці: виходить наче копчена

Маринована скумбрія в пляшці — це унікальний і смачний спосіб приготування риби. Скумбрія, приготована таким способом, виходить дуже ніжною, що робить її ідеальною закускою або доповненням до основних страв. 

Рецепт маринованої скумбрії в пляшці, який допоможе вам приготувати смачну страву всього за кілька кроків, - пише NV Food.

Цей спосіб також чудово підходить для тих, хто хоче приготувати рибу швидко, з мінімальними витратами часу та енергії, але при цьому отримати смачну та ароматну страву.

Інгредієнти:

  • Скумбрія 1 шт.
  • Цибулеве лушпиння 1 жменя
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Чай чорний 1 ст. л.
  • Перець чорний, горошок 12 шт.
  • Перець духмяний, горошок 6 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Коріандр, насіння 15 шт.

Приготування

Крок 1

У 2-літрову каструлю викладіть цибулеве лушпиння, яке попередньо промийте та просушіть. Додайте сіль, цукор, чай, чорний та духмяний перець, гвоздички, коріандр.  

Крок 2

Залийте 1,5 л води, перемішайте, накрийте кришкою і поставте на плиту. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Після цього вогонь прикрутіть і проваріть близько 7 хвилин. Відразу після цього процідіть вариво, щоб отримати чисту рідину. Відставте її вбік, щоб повністю прохолонула.

Крок 3

У скумбрії відріжте голову й випотрошіть. Ретельно промийте тушку. Якомога ближче до хвоста проткніть рибину паличкою. Візьміть пластикову пляшку й відріжте у неї горлечко.

Крок 4

Рибу на шпажці помістіть у пляшку так, щоб вона не торкалася дна й пластикових боків. Після цього залийте рибу цибулевим маринадом. Рідина має бути по самі вінця пляшки. Зверху затягніть поліетиленовим пакетом чи харчовою плівкою.

Крок 5

Поставте конструкцію у холодильник або винесіть на балкон, якщо пора року прохолодна. Залиште на 2 доби солитися й маринуватися. Коли дістанете з розсолу, паличку від’єднайте, а скумбрію промокніть паперовим рушником ззовні та зсередини.

Крок 6

Можете натерти тушку олією, щоб вона приємно блищала. Наріжте на порційні шматочки, викладіть на тарілку й подавайте до столу. Ніхто з гостей не здогадається, що це саморобна скумбрія. Всі подумають, що придбали готову копчену в магазині.  

Читайте також: 

Можливо зацікавить