Ростуть маленькими і несолодкими: як врятувати врожай кавунів

Як виростити великі кавуни

Досвідчені городники знають, що кавуни - дуже примхлива культура. Дуже частою проблемою у вирощенні баштанних є те, що плоди ростуть малими і несолодкими.

Впоратися з такою проблемою цілком можливо, - пише ITV.

Чому домашні кавуни не ростуть великими

Іноді домашні кавуни просто не доростають до бажаного розміру, і причин цьому може бути кілька. Зокрема, один з найпростіших способів розв'язати проблему, який рекомендує більшість фахівців – це обмежити кількість кавунів, що ростуть на одній лозі.

До повного дозрівання там має залишитися 1 – 2 плоди: це нагадує те, як потрібно вирощувати й гарбузи. Кавуни мають тенденцію до вимогливості у підживлення. І якщо ви хочете виростити плоди розміром з голову, тоді вам потрібно також не забувати про те, щоб підживлювати свої плоди принаймні раз на тиждень. Окрім того, це зрештою полегшить для вас процес зривання плодів.

Але якщо причина не у тому, що на лозі росте надто багато кавунів, тоді можна знайти інше пояснення. Можливо, ваш сорт просто не створений для великого розміру. Наприклад, сорт "Цукрова крихітка" взагалі не виростає великим, як ви б не доглядали за грядкою. Деякі кавуни ніколи не будуть більшими, ніж, наприклад, дині.

Та ось кілька умов для гарного росту кавунів:

  • висока температура;
  • водний парадокс – кавунам потрібно багато води, але їхні корені не витримують перезволоження й можуть почати гнити;
  • ґрунт має бути суглинним, добре дренованим, а також багатим на поживні речовини.

Також причиною маленьких, деформованих плодів може бути й попелиця: якщо ви помітили, що листя дрібне, плямисте, а лози короткі, це знак, що шкідник атакував кавуни. Попелицю досить легко помітити: вона виділяє липку чорну росу. Шукати комах потрібно на нижньому боці листя.

Читайте також:

Можливо зацікавить