Буде солодкою та великою: чим підгодувати моркву у кінці серпня

Чим підживити моркву, щоб була велика

Для того, щоб морква виросла солодкою та великою, її обов'язково треба підгодувати у серпні. 

В останній місяць літа моркву треба «нагодувати» правильними добривами, - пишуть Новини.LIVE.

За форму і розмір моркви відповідає калій, а за їхній присмак, тобто, за кількість цукру і вітамінів, — ще й фосфор на додачу. Тому для цього овоча найкращим підживленням будуть добрива із вмістом калію і фосфору, а ось від азоту треба відмовитися, адже він відповідає за розвиток наземних частин рослини.

Деревна зола

Щоб покращити врожай моркви, в останній місяць літа можна підживити її деревною золою. Для цього посипте золу між рядами, де у вас росте морква, а потім обережно розпушуйте грядку. Можете також приготувати настій із золи — залийте окропом два стакани золи, залиште настоюватися, процідіть і полийте грядки.

Борна кислота

Щоб виростити найсолодшу моркву, треба збільшити об’єм цукру в ній, а зробити це можна за допомогою розчину борної кислоти. Для приготування суміші візьміть:

  • Борну кислоту — одну чайну ложку
  • Гарячу воду — один літр
  • Холодну воду — одне відро

Розмішайте кислоту в гарячій воді так, щоб порошок повністю розчинився в ній, і влийте її у холодну воду. Готовим розчином обприскуйте виключно листя моркви. 

Монофосфат калію

Досвідчені городники вважають це добриво ідеальним варіантом підживлення моркви, адже до його складу входить як калій, так і фосфор. Для приготування такого добрива виконайте всі кроки, які вказані в рекомендаціях на пакуванні, і полийте свою моркву на городі.

Читайте також: 

Можливо зацікавить