Смачний рецепт томатів на зиму: мариновані помідори по-вірменськи

Простий рецепт помідорів на зиму

У мережі можна знайти безліч рецептів маринованих помідорів на зиму. Пропонуємо новий рецепт маринованих помідорів по-вірменськи - такі томати порадують вас смаком і ароматом. 

Помідори по-вірменськи закривають із болгарським перцем, морквою, цибулею, часником, зеленню та спеціями. Такі «сусіди» в банці роблять їх особливо ароматними та смачними, - пише theLime.

Інгредієнти: 2 кг помідорів (найкраще підійде сорт сливка), 1 велика цибулина, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 головка часнику, 1 пучок кінзи (можна замінити половиною пучка петрушкою і половиною пучка кропу), гострий перець, по 1 лавровому листку та по 5 горошин чорного перцю в банку.

Для маринаду: 1 л води, 1,5 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 50 мл оцту 9%.

Приготування:

Помідори миємо, відрізаємо плодоніжки і ріжемо на половинки або четвертинки.

Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями або півкільцями.

Часник, болгарський перець і моркву миємо, чистимо і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера разом із зеленню та гострим перцем. Повинна вийти густа кашка.

Півлітрові банки миємо, стерилізуємо, викладаємо помідори до половини, потім шар цибулі, потім знову помідори. Додаємо в кожну банку по 1 лавровому листку та по 5-7 горошин чорного перцю. Заливаємо окропом, накриваємо кришками та залишаємо на 20 хвилин.

Через 20 хвилин воду переливаємо в каструлю, додаємо цукор, сіль, овочеву суміш. Доводимо до кипіння та варимо протягом 5 хвилин. Додаємо оцет, перемішуємо та заливаємо густий маринад назад у банки з помідорами.

Закручуємо банки (можна використовувати вакуумні кришки), перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо до остигання. Потім прибираємо на зберігання у прохолодне місце.

Читайте також:

Можливо зацікавить