Салат з баклажанів по-корейськи: пікантний рецепт, що підкорить з першої ложки

Салат із баклажанів по-корейськи — це страва з яскравим ароматом і легкою пікантністю, яка підкорює з першої ложки. Завдяки вдалому поєднанню овочів, зелені та пряного маринаду він стане чудовою закускою до будь-якого столу або смачним самостійним перекусом.
Рецептом в Instagram поділилась кулінарна блогерка iren.lazun, пише Телеграф.
Інгредієнти:
- баклажани 3-4 шт;
- морква 1 шт;
- болгарський перець 1 шт;
- цибуля фіолетова 1 шт;
- петрушка;
- часник 2-3 зубчики;
Маринад:
- 3 ст.л води
- 2 ст.л оцту
- 2 ст.л цукру
- 0,5 ст.л солі
Як приготувати салат з баклажанів по-корейськи
Баклажани миємо, нарізаємо кільцями, обсмажуємо з двох сторін на невеликій кількості олії приблизно по одній хвилині з кожної сторони, вони не повинні бути повністю готовими, викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Перець, цибулю, зелень нарізаємо, натираємо часник, всі овочі з'єднуємо в герметичній ємності з кришкою.
Для маринаду всі інгредієнти з'єднуємо в окремій посудині, ретельно перемішуємо до розчинення. До овочів додаємо баклажани, заливаємо маринадом, закриваємо кришкою і добре струшуємо, ставимо в холодильник настоятися 6 годин, періодично струшуємо.
Читайте також:
- Чи можна вигулювати кота на повідці: пояснення зоозахисників
- Як врятувати пересолену квашену капусту: прості хитрощі від господинь
- Чорнобривці не лише для краси: лікувальні властивості й рецепти чаю з квітів