Що закривають на зиму в листопаді: встигніть зробити цю консервацію

Що консервують на зиму?

У листопаді достигають багато овочів і фруктів і саме час для приготування різноманітних консервів. Консервування не лише зберігає смак і поживні речовини, але й дозволяє насолоджуватися смачними стравами протягом зими. Консервація з пізніх сортів яблук, обліпихи, калини гарбуза чи буряка стане в пригоді у холодну пору року.

Що варто консервувати на зиму в останній місяць осені, - пишуть Новини.LIVE.

1. Гриби

Осінь була більш менш сприятливою для появи грибів, тож навіть зараз можна ще подекуди знайти цей дар природи й закрити баночку-дві делікатесу.

Мариновані печериці або гливи також будуть не поганою закускою. Про те, як правильно маринувати гриби можете почитати за посиланням. Також ми розповідали про користь цього продукту для організму.

2. Маринований часник

Мариновані часникові зубчики — дуже смачна закуска зі злегка солодкуватим смаком. Також при маринуванні частково зберігається користь продукту. Така консервація сподобається навіть тим, хто не любить смак свіжого часнику. Його можна додавати до м’ясних страв, рагу або плову.

3. Капуста

Квашена капуста вважається однією з найчудовіших закусок. Ще один варіант — капуста по-корейськи, але вже для тих, хто віддає перевагу гострим закускам.

4. Заправка для борщу на зиму

Така заправка справжня паличка-виручалочка для будь-якої господині. Вона економить час при приготуванні, а ще вона дуже смачна.

5. Буряк

З буряку можна зробити не тільки заправку для борщу. Ікра з буряків на зиму — смачна та корисна консервація, яка зараз доступна кожному, адже овоч у магазинах коштує дешево.

Мало хто знає та з буряку можна робити й дивовижні десерти. Ми вже писали про вишукане варення з буряку, яке точно зробить зимовий вечір особливим.

6. Квасоля

Квасоля в томаті на зиму — чудовий варіант консервації не тільки для вегетаріанців, а й для тих, хто любить бобові. Така заготовка буде в пригоді, коли немає бажання готувати або немає можливості приготувати повноцінну страву.

7. Яблука та калина

Попри те, що яблуні вже не плодоносять, у магазинах можна знайти дешеві ґатунки. З них вдасться зробити кілька смачних заготовок. Яблучне повидло на зиму — ще одна корисна заготівля, яку люблять і дорослі, і діти. Багатьом сподобається компот з яблук на зиму. До речі, калину можна поєднувати з яблуком або готувати окремі зимові ягідні консервації.

8. Гарбуз

Маринований гарбуз на зиму — незвичайна заготівля, яку можна зробити у листопаді — на прилавках магазинів великий вибір цієї культури. Також для тих хто любить солоденьке — конфітюр, джем або варення з гарбуза. 

9. Горіхи

Також доступний продукт для консервації, який цілком можна використовувати. Наприклад, горіхове варення — це не тільки смачно та корисно, але й дуже просто навіть для тих, хто ніколи нічого не консервував.

Читайте також:

Можливо зацікавить