Найкращий рецепт маринованих грибів на зиму від карпатського грибника
Мариновані гриби — це смачна і корисна заготовка на зиму, яка додає особливого смаку стравам та є чудовою закускою. Пропонуємо приготували мариновані гриби за простим рецептом.
Як закрити гриби, розповів карпатський грибник на кулінарному ютуб-каналі «Онишкевичі», - пише Телеграф.
У відео показали, як заготовляти саме білі гриби, однак цей спосіб підходить для всіх їстівних грибів. Головне — точно дотримуватись пропорцій, і все у вас вийде.
Інгредієнти:
- Свіжі білі гриби (або інші їстівні гриби)
- Вода
- Сіль — 3 чайні ложки на літр води
- Цукор — 2 столові ложки на літр води
- Оцет (9%) — 50 мл на літр води + 1 столова ложка на банку 750 мл
- Лавровий лист
- Чорний перець горошком
- Духмяний перець горошком
Спосіб приготування:
- Очистіть гриби, видаляючи будь-який бруд або сміття. Наріжте великі гриби бажаного розміру.
- Помістіть гриби у велику каструлю і залийте водою, залишивши близько 5-6 сантиметрів вільного місця зверху. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько години, постійно знімаючи піну.
- Поки гриби варяться, приготуйте розсіл. Для цього в окремій каструлі слід з’єднати воду, сіль, цукор і оцет. Доведіть до кипіння і помішуйте, поки сіль і цукор не розчиняться.
- Злийте бланшовані гриби та щільно викладіть їх у чисті стерилізовані банки. Додайте в кожну банку лавровий лист і кілька горошин перцю.
- Налийте гарячий розсіл на гриби, залишивши приблизно сантиметр вільного простору. Залишається накрити банки кришками та стерилізувати у каструлі з водою — 20 хвилин після закипання.
- Додаємо 1 столову ложку оцту в кожну банку об’ємом 750 мл. Закручуємо кришками.
Читайте також:
- Неймовірна капуста пелюстка на зиму: як приготувати яскраву закуску
- Коли садити часник на зиму у листопаді 2024 року: місячний календар
- Морквяний сік на зиму: покроковий рецепт