Морквяний сік на зиму: покроковий рецепт
Морквяний сік — це не лише смачно, а й дуже корисно. Він містить безліч вітамінів і мікроелементів, які підтримують імунітет і покращують загальний стан організму. Приготувавши морквяний сік на зиму, ви зможете насолоджуватися його смаком і користю у холодну попру року.
Готується морквяний сік досить просто, а виходить він дуже яскравий, ароматний, смачний і корисний, - пише GreenPost.
Інгредієнти:
- морква — 1 кг;
- цукор — 3 ст. л.;
- вода — 1 л.
Приготування
Моркву очистити, промити під проточною водою, нарізати кубиками та подрібнити в блендері до однорідного стану.
Залити моркву 500 мл води й варити на середньому вогні 15-20 хвилин.
В 500 мл води додати цукор і варити сироп на середньому вогні до повного розчинення цукру.
З'єднати сироп із морквяним соком і проварити ще 5-10 хвилин.
Розлити сік по заздалегідь стерилізованих банках, щільно закрутити кришками, перевернути й закутати в ковдру до повного охолодження.
Морквяний сік на зиму готовий.
Читайте також:
- Хрумка квашена капуста в банках: простий рецепт
- Коли садити часник на зиму у листопаді 2024 року: місячний календар