Хрумка квашена капуста в банках: простий рецепт

Як квасити капусту, щоб була хрусткою

Квашена капуста — це смачний і корисний продукт, який можна приготувати вдома. Квашена капуста смакує як гарнір, для салатів або просто як закуска. 

Простий рецепт квашеної капусти, - пише Апостроф.

Інгредієнти на 10 л: капуста (4 кг), сіль (90-100 г), морква (500 г).

Приготування:

Капусту промиваємо, знімаємо верхні листочки і дрібно шаткуємо ножем. Викладаємо у велике відро, додаємо до неї сіль.

Моркву очищаємо від шкірки та нарізаємо соломкою або тремо на тертці. Додаємо її у відро до капусти.

Ретельно перемішуємо капусту, моркву та сік – так, щоб овочі пустили сік. Якщо капуста виділяє мало соку, слід додати ще одну столову ложку солі – приблизно 30 г.

Дерев'яним макогоном робимо зверху в капусті заглиблення, щоб виходила гіркота. Залишаємо капусту в такому вигляді на кілька днів за температури +13+15°С, щоб вона сквашувалась. Періодично перемішуємо її.

Тим часом промиваємо у проточній воді банки та кришки, а потім стерилізуємо їх. Зробити це можна в каструлі на парі, мікрохвильовій печі, мультиварці або духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 10 хвилин.

Після того, як капуста скваситься, розкладаємо її в стерильні банки і герметично закриваємо кришками. Прибираємо в темне прохолодне місце до зими, а в холодну пору року відкриваємо баночку і насолоджуємося смаком.

Читайте також:

Можливо зацікавить