Мариновані гриби на зиму в банках: рецепт універсального маринаду

Найкращий маринад для грибів

Мариновані гриби — чудовий спосіб зберегти врожай на зиму. Вони ідеально підходять як закуска, доповнення до страв або інгредієнт для салатів.

 Принісши додому ароматні грибочки, виникає питання, як правильно їх приготувати, щоб зберегти на зиму. Як маринувати гриби, щоб вони зберегли колір та смак, - пише 1+1.

Рецепт маринованих грибів на зиму

Інгредієнти:

  • гриби — 1 кг
  • вода для приготування маринаду — 1 л
  • рослинна (оливкова) олія — 50 мл
  • оцет для приготування маринаду — 50 мл
  • часник — 5 зубків
  • сіль, цукор — по 1 ст. л.
  • гвоздика — 5 шт.
  • лавровий лист — 4 шт.

Рецепт маринаду для грибів

Для приготування маринаду для консервування необхідно змішати в місткості воду, сіль, цукор, часник, лавровий лист і гвоздику в зазначених раніше пропорціях і довести до кипіння. Після закипання додати у воду 9% столовий оцет. 

Мариновані гриби: рецепт приготування

  • Гриби перебрати, прибрати всі зіпсовані та дуже м'які, замочити в теплій воді на 15-20 хвилин.
  • Зрізати з ніжки залишки грибниці та нарізати гриби на великі шматочки.
  • Підготувати розсіл — в холодну воду додати 1ч. л. солі на 1 л води.
  • Залити гриби підготовленим розсолом і варити 5 хвилин. Після цього відвар необхідно злити.
  • Проварені гриби промити під холодною водою, ще раз залити підсоленою водою, довести до кипіння і варити вдруге приблизно 25-30 хв.
  • Промити проварені гриби холодною водою і дати постояти, щоб зійшла зайва рідина.
  • У приготований раніше маринад для консервування перекладаємо відварені гриби, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин.
  • Проварені в маринаді гриби розкласти по чистих стерилізованих банках, зверху залити рослинною або оливковою олією.
  • Закатати банки стерилізованими кришками, перевернути догори дном, закутати у щось тепле і дати відстоятися до повного охолодження.

Читайте також: 

Можливо зацікавить