Мариновані гриби на зиму в банках: рецепт універсального маринаду
Мариновані гриби — чудовий спосіб зберегти врожай на зиму. Вони ідеально підходять як закуска, доповнення до страв або інгредієнт для салатів.
Рецепт маринованих грибів на зиму
Інгредієнти:
- гриби — 1 кг
- вода для приготування маринаду — 1 л
- рослинна (оливкова) олія — 50 мл
- оцет для приготування маринаду — 50 мл
- часник — 5 зубків
- сіль, цукор — по 1 ст. л.
- гвоздика — 5 шт.
- лавровий лист — 4 шт.
Рецепт маринаду для грибів
Для приготування маринаду для консервування необхідно змішати в місткості воду, сіль, цукор, часник, лавровий лист і гвоздику в зазначених раніше пропорціях і довести до кипіння. Після закипання додати у воду 9% столовий оцет.
Мариновані гриби: рецепт приготування
- Гриби перебрати, прибрати всі зіпсовані та дуже м'які, замочити в теплій воді на 15-20 хвилин.
- Зрізати з ніжки залишки грибниці та нарізати гриби на великі шматочки.
- Підготувати розсіл — в холодну воду додати 1ч. л. солі на 1 л води.
- Залити гриби підготовленим розсолом і варити 5 хвилин. Після цього відвар необхідно злити.
- Проварені гриби промити під холодною водою, ще раз залити підсоленою водою, довести до кипіння і варити вдруге приблизно 25-30 хв.
- Промити проварені гриби холодною водою і дати постояти, щоб зійшла зайва рідина.
- У приготований раніше маринад для консервування перекладаємо відварені гриби, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин.
- Проварені в маринаді гриби розкласти по чистих стерилізованих банках, зверху залити рослинною або оливковою олією.
- Закатати банки стерилізованими кришками, перевернути догори дном, закутати у щось тепле і дати відстоятися до повного охолодження.
Читайте також:
- Як вивести хрін з городу: головні правила і чому викопування не допоможе
- Тертий буряк на зиму для борщу: як правильно приготувати