Щоб часник не висох і не проріс: перевірені способи зберігання

Часник - популярна цибулева рослина для приготування багатьох м'ясних страв і бутербродів. Багато українців вирощують часник на городі, роблячи запаси на зиму. Але якщо зберігати часник неправильно, він швидко зіпсується. Як зберігати часник, щоб він пролежав якомога довше без псування - розповідаємо у матеріалі.
Щоб часник не висихав і не гнив, важливо дотриматися кількох правил, наголошують у телеграм-каналі для садівників Ваша дача.
- Добре просушіть протягом 2–3 тижнів.
- Для довгого зберігання обріжте корінці та стебла, залишивши 2–3 см.
- Найкраще тримається у сітках або плетених косах при температурі +2…+5 °C.
- Якщо в кімнаті — то в скляних банках із борошном чи сіллю (вони вбирають зайву вологу).
Деякі господині заливають зубчики часнику олією — тоді вони зберігають аромат і завжди під рукою для страв.
Якщо дотримуватися цих простих правил, ви зможете насолоджуватися свіжим, соковитим і ароматним часником аж до нового врожаю.
Читайте також:
- Простий розчин проти фітофтори: сода з кислотою рятує врожай помідорів
- Як продовжити врожай огірків до листопада: дві головні підживки серпня
- Ви цього не знали: як зварити кукурудзу, щоб вона була м’якою