Щоб часник не висох і не проріс: перевірені способи зберігання

Щоб часник не висох і не проріс: перевірені способи зберігання

Часник - популярна цибулева рослина для приготування багатьох м'ясних страв і бутербродів. Багато українців вирощують часник на городі, роблячи запаси на зиму. Але якщо зберігати часник неправильно, він швидко зіпсується. Як зберігати часник, щоб він пролежав якомога довше без псування - розповідаємо у матеріалі. 

Щоб часник не висихав і не гнив, важливо дотриматися кількох правил, наголошують у телеграм-каналі для садівників Ваша дача. 

  • Добре просушіть протягом 2–3 тижнів.
  • Для довгого зберігання обріжте корінці та стебла, залишивши 2–3 см.
  • Найкраще тримається у сітках або плетених косах при температурі +2…+5 °C.
  • Якщо в кімнаті — то в скляних банках із борошном чи сіллю (вони вбирають зайву вологу).

Деякі господині заливають зубчики часнику олією — тоді вони зберігають аромат і завжди під рукою для страв.

Якщо дотримуватися цих простих правил, ви зможете насолоджуватися свіжим, соковитим і ароматним часником аж до нового врожаю.

Читайте також: 

Можливо зацікавить