Секрет розкрито: як готують легендарні світязькі пончики

Секрет розкрито: як готують легендарні світязькі пончики

На Шацьких озерах, що на Волині, сезон відпочинку у самому розпалі. Настав час і сезону славнозвісних світязьких пончиків.

Журналісти побували на Світязі та отримали ексклюзивний рецепт пончиків від відомої волинської господині Тетяни, пише Конкурент.

Волинянка уже більше ніж 20 років кожного літа годує відпочивальників пончиками –  в неї великий досвід у їх приготуванні.  

«Кип'ятимо воду,  беремо кип'ячену олію. Яєчко, цукор, сіль, трішки горілочки додаю і замішую. Бажано не забивати тісто, щоб було пухке, м'яке, ніжне. І ліпити пончики», – каже пані Тетяна.

Розповідає, що у її асортименті є пончики із різною начинкою. Від згущеного молока до вишні. 

«Дорослі жінки та чоловіки більше полюбляють з чорницею пончики. Також з абрикосом та вишнею. А діти – шоколад, згущене молоко», – зазначила вона.  

Господиня прокидається о 4 ранку, аби наготувати десерти. О 9-10 годині Тетяна уже працює на пляжах Світязя. Буває, що пончики розпродає ще до обіду. На всіх, каже, не вистачає. 

Читайте також:

Можливо зацікавить