Сезон слив: рецепт смачного пирога від луцької фудблогерки
Луцька фудблогерка Юлія Віліч поділилася рецептом сливового пирога.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».
Тісто:
- 1 яйце+жовток;
- 50мл холодного молока;
- 140г цукру;
- 310г борошна + 30г мигдального борошна (за бажанням);
- 1г ваніліну;
- 3г розпушувача;
- дрібка солі;
- 120г охолодженого вершкового масла.
Молоко, яйця та цукор перемішати вінчиком. Масло порізати на шматочки і додати до просіяного борошна, ваніліну, солі та розпушувача. Перетерти у крихту за допомогою комбайна (насадка весло), ножем, виделкою або руками. Зробити по центрі заглиблення і вилити молочно-яєчну суміш. Замісити тісто. Покласти тісто під харчову плівку і відправити в холодильник на 1год. Третину тіста заморозити. Іншу частину розкатати у пласт присипаний борошном і викласти на форму. Форма може бути будь-яка, бісквітна також. Зробити дно та бортики.
Начинка:
- 700г слив;
- 140г цукру;
- 40-55г кукурудзяного крохмалю (якщо сливи дуже водянисті 55г)
Сливи зблендерувати. Крохмаль перемішати з цукром вінчиком, додати до сливового пюре. Проварити масу півтори хвилини після закипання, постійно помішучуючи. Начинку перекласти в окрему посудинуі дати охолонути. Далі викласти начинку до форми. Зверху натерти заморожене тісто. Випікати при 180 градусах 40хв. Дати пирогові повністю охолонути, щоб начинка стабілізувалась. Поставити в холодильник ще на 20хв.
У коментарях зазначають, що пиріг виходить дуже смачним.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- Сезон консервації на Волині: як приготувати ідеальне варення
- Борщ «на крові»: волинська страва вразила відомого кухаря
- Польський блогер спробував славнозвісні світязькі пончики: що його вразило найбільше