Сезонна страва: рецепт гарбузових сінабонів від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом гарбузових сінабонів з корицею.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Тісто:
- 150 мл теплого молока;
- 1 ст.л цукру;
- 30 г пресованих (живих) дріжджів;
- 150 г пюре гарбуза;
- 1 жовток;
- 40 мл рослинної олії;
- 400 г просіяного борошна.
Приготування:
До молока додаємо дріжджі та цукор. Вимішуємо. Додаємо 100 г борошна від загальної кількості. Знову вимішуємо. Опару ставимо на 10 хв. у тепле місце. Далі додаємо пюре гарбуза (відварити кусочки гарбуза та зблендерувати або перетерти виделкою). Додаємо жовток та олію. Перемішуємо вінчиком.
Засипаємо борошно. Вимішуємо тісто ложкою. Викладаємо тісто на робочу поверхню і вимішуємо впродовж 10 хв. Спочатку воно буде липнути до рук, борошна більш не додавайте. Помийте руки, висушіть і змажте олією. Далі тісто кладемо у глибоку миску змащену олією, верх тіста також злегка змащуємо, щоб не обвітрилось. Накриваємо рушничком і даємо піднятися (35-40 хв). Наступним кроком викладаємо тісто на робочу поверхню присипану борошном.
Розкатуємо прямокутний пласт, краї рівняємо гострим ножем. Промазуємо пласт розтопленим вершковим маслом (30-40 г). Присипаємо корицею з цукром (кориця - 5 г, цукор - 40 г). Скручуємо рулет. Ріжемо рулет на шматки по 4-5 см. Перевертаємо догори мінірулетики і викладаємо у форму для випікання, яка повинна бути застелена пергаментом, а боки змащені вершковим маслом і присипані борошном. Даємо булочкам підійти 15 хв. Змащуємо яєчним жовтком і випікаємо при 180° впродовж 27 хв.
Щедро змазуємо гарячі булочки кремом:
- 50 г вершкового сиру кім. температури або маскарпоне;
- 10 г м'якого вершкового масла;
- 20 г пудри.
Читайте також:
- Піца, піта та хліб: рецепти від волинського блогера-пекаря
- Використовують свіжим, про запас засолюють, маринують: скільки коштують зелениці на волинському ринку