Смак Світязя вдома: рецепт легендарних шацьких пончиків

Шацькі озера славляться не лише кришталевими водоймами та сосновими лісами, а й пончиками. Ця пухка, щойно з печі випічка з соковитою чорничною начинкою вже стала справжньою гастрономічною легендою регіону.
Туристи, які хоча б раз відпочивали на Світязі чи Пісочному, точно куштували «ті самі» шацькі пончики. Їх можна зустріти просто на березі озера, на ринку чи в місцевих кав’ярнях — і майже завжди черга.
Відома українська кухарка Лілія Цвіт поділилась рецептом смаколика.
Інгредієнти на 15 штук:
- молоко - 110 г
- вода - 110 г
- дріжджі сухі - 7 г( 20 г прес.)
- цукор - 70 г
- яйця -1 шт
- борошно - 500 г
- масло - 80 г сіль - 1/3 ч.л.
Начинка: чорниця - 150 г цукор - 50 г.
Читайте також:
- Які огірки сіяти в липні для гарантованого врожаю: 4 врожайні гібриди
- Без клопоту й бруду: як за 1 секунду прибрати кісточку з вишні звичайною соломинкою
- Один простий крок — і кабачків удвічі більше: що потрібно зробити в липні