Штрудель з карамелізованими яблуками: рецепт від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати штрудель з карамелізованими яблуками.
Рецептом страви дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Тісто
- борошно - 250 (+\-)г;
- вода (тепла) - 100 мл;
- олія - 1 ст.л (20 мл);
- яйце - 1 шт;
- сіль - дрібка
Просіваємо борошно, додаємо яйце, теплу воду, олію, сіль. Замісити мяке і дещо липке тісто (не передайте борошна, бо заб’ється тісто і буде не смачно). Завернути в плівку і дати відпочити 40 хв.
Начинка
- яблука - 4-7 шт;
- цукор - 100 г;
- сухарі панірувальні - 2-3 ст.л;
- кориця - 1 ст.л;
- масло - 100 г;
Яблука очистити від серединок (можна зняти шкірку,я не знімаю), порізати кубиками і просмажити на сковороді з цукром на маслі (40 г) на великому вогні. Яблука повинні пом‘якшати і підрум‘янитися. (Див.відео в каруселі)
Тісто викласти на кухонний рушник посипаний борошном (або відразу на пергамент на якому будете випікати штрудель) і розкачувати/витягувати поки стане таким тонким, що через нього можна читати газету.
Змастити розтопленим або м’яким маслом, посипати сухарями, викласти яблука та посипати корицею. Завернути тісто в рулет, за допомогою рушника (це коли берете за край рушника і скручуєте рулет, щоб запобігти рвання тіста і так рулет скрутиться тугіше) перемістити акуратно на бляшку з пергаментом, помастити зверху розтопленим маслом.
Ставимо в розігріту духовку на 30 хв (може знадобитись більше часу) при температурі 180 градусів (орієнтуйтесь на свою духовку). Після випікання знову змастити штрудель маслом (ще гарячим).
Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою та смакувати. Дуже смачно поєднати з морозивом.
Читайте також:
- Поради для господинь: що робити, щоб із пиріжків не витікала ягідна начинка
- Морквяний торт: рецепт від луцької фудблогерки
- Пуансетія втрачає листя і не цвіте: як це виправити