Швидка паска від волинського блогера-пекаря: простий рецепт, що вразить смаком

Швидкий рецепт великодньої паски

Великдень — одне з найважливіших християнських свят, яке символізує воскресіння Ісуса Христа, перемогу життя над смертю та оновлення душі. 

Однією з найсвятковіших традицій є випікання пасок — ароматного, здобного хліба, який освячують у великодньому кошику. Та що робити, коли часу обмаль? Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом швидкої паски, яка не поступається за смаком традиційній

Про те, як швидко приготувати текстурну паску, волинянин розповів у соцмережах.

Інгредієнти

Тісто

  • Борошно в/г 270
  • Молоко 2.5% 120
  • Цукор 90
  • Дріжджі прес. 15
  • Яйця  70
  • Масло 82% 100
  • Сіль 5

Додатки (всі продукти беремо з холодильника)

  • Родзинкі сині 100
  • Родзинкі коричневі  100
  • Цедра апельсина 5

Спосіб приготування:В чаші тістоміса з'єднуємо борошно, молоко (холодне), цукор, дріжді та половину яєць. Вимішуємо до однорідності 6-8 хвилин. Тісто повинно відлипати від чаші міксера. Тоді додаємо другу частину яєць, сіль і ще раз вимішуємодо середнього розвитку глютену (близько 5 хвилин).

Далі в 3 частини додаємо холодне вершкове масло і кожен раз добре вимішуємо, щоб масло добре вмішалось. Тісто повинно добре розтягуватись і бути пружним.

В кінці додаємо додатки і вмішуємо їх на невеликій швидкості. Температура тіста не повинна перевищувати 25 °C. Якщо немає термометра, то спробуйте руками, тісто повинно бути злегка прохолодне. 

Потім відбувається процес бродіння (близько 1,5 - 2 години) при кімнатній температурі. Тісто повинно вирости в 2 рази. Потім формуємо й відправляємо на фінальну розтійку при кімнатній температурі 2 - 2, 5 години. Тісто повинно бути нижчим за форму на 2 сантиметри.

Перед випічкою по бажанню змащуємо яйцем та посипаємо мигдалевими пластівцями. Випікаємо при 170 °C (верх/низ + конвекція). Паска середнього розміру (500г) випікатиметься приблизно 25 хвилин.

Читайте також:

Можливо зацікавить