Швидкі мариновані баклажани за 30 хвилин: рецепт смачної закуски

Салати з баклажанів часто консервують на зиму, але є й простий рецепт, який дозволяє насолодитися маринованими «синенькими» вже за пів години. Для цього не потрібно багато часу чи зусиль — достатньо проварити овочі та залити їх ароматним маринадом.
Таким швидким рецептом поділились у кулінарному блозі zakatki_na_zimy в Інстаграмі. Страва вийде неймовірно смачною, пише Телеграф.
Як швидко замаринувати баклажани
Інгредієнти:
- баклажани невеликі — 5 шт.
- перець болгарський — 3 шт.
- цибуля середнього розміру — 3 шт.
- оцет — 125 мл 6% (якщо багато, регулюйте на свій смак)
- олія — 60 мл
- вода для приготування розсолу — 500 мл
- часник — 8 зубчиків
- сіль — 1 ст. л. з гіркою
- зелень петрушки — 1 великий пучок
Приготування:
Баклажани помити, зрізати листя і проварити протягом 5 хвилин. Остудити та нарізати кільцями завтовшки близько 1,5 сантиметрів. Зелень дрібно порубати. Цибулю нарізати кільцями. Часник пропустити через прес. Перець розрізати навпіл, видалити насіння та нарізати півкільцями.
Приготувати маринад. Для цього з’єднати в одному посуді воду, олію, оцет і сіль. Поставити на вогонь та довести до кипіння. На дно каструлі або ємності, в якій маринуватимуться синенькі, укласти болгарський перець, потім цибулю кільцями, баклажани. Змастити часником і присипати зеленню. Залити ємність розсолом та прибрати в холодильник на 15-20 хвилин.
Як і з чим подавати
Мариновані баклажани подають як холодну закуску на окремій тарілці. Вони практично до всіх гарнірів, м'яса та риби. За бажанням баклажани можна посипати зеленню.
Читайте також:
- Натуральний засіб від фітофтори: як приготувати розчин для захисту помідорів
- 10 продуктів, які не можна давати котам і собакам: можуть спричинити отруєння та навіть смерть
- Як продовжити врожай огірків у серпні: простий розчин захистить від хвороб