Швидкі мариновані баклажани за 30 хвилин: рецепт смачної закуски

Швидкі мариновані баклажани за 30 хвилин: рецепт смачної закуски

Салати з баклажанів часто консервують на зиму, але є й простий рецепт, який дозволяє насолодитися маринованими «синенькими» вже за пів години. Для цього не потрібно багато часу чи зусиль — достатньо проварити овочі та залити їх ароматним маринадом.

Таким швидким рецептом поділились у кулінарному блозі zakatki_na_zimy в Інстаграмі. Страва вийде неймовірно смачною, пише Телеграф.

Як швидко замаринувати баклажани

Інгредієнти:

  • баклажани невеликі — 5 шт.
  • перець болгарський — 3 шт.
  • цибуля середнього розміру — 3 шт.
  • оцет — 125 мл 6% (якщо багато, регулюйте на свій смак)
  • олія — 60 мл
  • вода для приготування розсолу — 500 мл
  • часник — 8 зубчиків
  • сіль — 1 ст. л. з гіркою
  • зелень петрушки — 1 великий пучок

Приготування:

Баклажани помити, зрізати листя і проварити протягом 5 хвилин. Остудити та нарізати кільцями завтовшки близько 1,5 сантиметрів. Зелень дрібно порубати. Цибулю нарізати кільцями. Часник пропустити через прес. Перець розрізати навпіл, видалити насіння та нарізати півкільцями.

Приготувати маринад. Для цього з’єднати в одному посуді воду, олію, оцет і сіль. Поставити на вогонь та довести до кипіння. На дно каструлі або ємності, в якій маринуватимуться синенькі, укласти болгарський перець, потім цибулю кільцями, баклажани. Змастити часником і присипати зеленню. Залити ємність розсолом та прибрати в холодильник на 15-20 хвилин.

Як і з чим подавати

Мариновані баклажани подають як холодну закуску на окремій тарілці. Вони практично до всіх гарнірів, м'яса та риби. За бажанням баклажани можна посипати зеленню.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Що можна і не можна садити після картоплі

Що садити після картоплі: поради агрономів, щоб зберегти врожайність

Рецепт сацебелі по-грузинськи на зиму: забудете про куповані соуси

Рецепт сацебелі по-грузинськи на зиму: забудете про куповані соуси

Чим обробити помідори від фітофтори в серпні

Фітофтора у серпні: як врятувати томати без хімії — простий народний рецепт

Лише 1 копійчане добриво і перець виросте солодким та м’ясистим: чим підгодувати овоч вкінці серпня

Лише 1 копійчане добриво і перець виросте солодким та м’ясистим: чим підгодувати овоч вкінці серпня

Як правильно відчистити сковороду від жиру та нагару без «хімії»: буде блищати, як нова

Як правильно відчистити сковороду від жиру та нагару без «хімії»: буде блищати, як нова

Найсмачніші рецепти консервованих помідорів половинками на зиму: з цибулею та в олії

Найсмачніші рецепти консервованих помідорів половинками на зиму: з цибулею та в олії

Як захистити огірки від борошнистої роси

Як продовжити врожай огірків у серпні: простий розчин захистить від хвороб

10 продуктів, які не можна давати котам і собакам: можуть спричинити отруєння та навіть смерть

10 продуктів, які не можна давати котам і собакам: можуть спричинити отруєння та навіть смерть

Натуральний засіб від фітофтори: як приготувати розчин для захисту помідорів

Натуральний засіб від фітофтори: як приготувати розчин для захисту помідорів