«Сирний кайф»: волинський блогер-пекар поділився цікавим рецептом
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився незвичним рецептом. Хлопець об'єднав дві страви: сирну паличку та сосиску в тісті.
Відповідне відео Дмитро опублікував у соціальній мережі «Instagram».
Блогер назвав цю страву «сирним кайфом».
Рецепт тіста (на 10-12 шт):
- 500г борошна (10.3%);
- 200г води (холодної);
- 60-70г молока (2.5%)(холодного);
- 30г цукру;
- 8г солі;
- 10г дріжджів (свіжих);
- 25 г масла 82% (холодного).
Додатки
- 200 г сиру чедру
- 10 шт сосисок
Приготування:
Борошно, воду, молоко, цукор, дріжджі, масло та сіль додати в чашу міксера. Змішати до однорідності протягом 5-7хв (довго вимішувати не потрібно). Тісто повинно бути м’яким з помірним розвитком глютену.
Залишити тісто на бродіння при кімнатній температурі на 1.5-2 год до збільшення в 2,5 рази. Добре виброджене тісто поділити по 80-100г і округлити. Сформувати сосику в тісті, накрити вологим рушником та залишити на вистійку на 1год. Вистояне тісто змастити яйцем та натерти сиром. Випікати при температурі 180с(з конвекцією) протягом 12-15 хв.
Дмитро зазначає, що смаколики потрібно куштувати темплими.
Читайте також:
- Волинський блогер-пекар поділився рецептом чіабати
- Літній раціон: нутриціологиня з Волині розповіла, що їсти і від чого відмовитися у спеку
- Солодкі та солені: у Луцьку відкрився новий заклад із чебуреками