«Сирний кайф»: волинський блогер-пекар поділився цікавим рецептом

сир

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився незвичним рецептом. Хлопець об'єднав дві страви: сирну паличку та сосиску в тісті.

Відповідне відео Дмитро опублікував у соціальній мережі «Instagram».

Блогер назвав цю страву «сирним кайфом».

Рецепт тіста (на 10-12 шт):

  • 500г борошна (10.3%);
  • 200г води (холодної);
  • 60-70г молока (2.5%)(холодного);
  • 30г цукру;
  • 8г солі;
  • 10г дріжджів (свіжих);
  • 25 г масла 82% (холодного).

Додатки

  • 200 г сиру чедру
  • 10 шт сосисок

Приготування: 

Борошно, воду, молоко, цукор, дріжджі, масло та сіль додати в чашу міксера. Змішати до однорідності протягом 5-7хв (довго вимішувати не потрібно). Тісто повинно бути м’яким з помірним розвитком глютену.

Залишити тісто на бродіння при кімнатній температурі на 1.5-2 год до збільшення в 2,5 рази. Добре виброджене тісто поділити по 80-100г і округлити. Сформувати сосику в тісті, накрити вологим рушником та залишити на вистійку на 1год. Вистояне тісто змастити яйцем та натерти сиром. Випікати при температурі 180с(з конвекцією) протягом 12-15 хв.

Дмитро зазначає, що смаколики потрібно куштувати темплими.

Читайте також:

Можливо зацікавить