Волинський блогер-пекар поділився рецептом чіабати
Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом чіабати.
Відповідне відео він оприлюднив у соцмережах.
Інгредієнти:
- 850 г борошна вищого гатунку (14% білка)
- 150 г цільнозернового борошна
- 750 г води (1)
- 250 г закваски 100%
- 22 г солі
- 50 г води (2) (*опціонально).
Приготування
Змішати все, крім солі і води (2), та залишити на автоліз 60 хв.
Додати сіль, воду (2) та вимішувати 10-15хв.
Залишити на бродіння та робити обминки кожні 45 хв (всього 5).
Після цього залишити в холодильнику на 16-20 год. Активно підсипати борошном та дуже ніжно обімняти тісто та поділити на потрібні шматочки. Залишити при кімнатній температурі на 1,5-2 год.
Пекти при температурі 250 °C 15хв з паром і 10 хв без пару.
«Це феєрично», - пишуть у коментарях
Читайте також:
- Найпопулярніший десерт в Португалії: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати паштель де ната
- Літній раціон: нутриціологиня з Волині розповіла, що їсти і від чого відмовитися у спеку
- Солодкі та солені: у Луцьку відкрився новий заклад із чебуреками