Волинський блогер-пекар поділився рецептом чіабати

Рецепт чіабати

Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом чіабати.

Відповідне відео він оприлюднив у соцмережах.

Інгредієнти:

  • 850 г борошна вищого гатунку (14% білка)
  • 150 г цільнозернового борошна 
  • 750 г води (1)
  • 250 г закваски 100%
  • 22 г солі
  • 50 г води (2) (*опціонально).

Приготування

Змішати все, крім солі і води (2), та залишити на автоліз 60 хв.

Додати сіль, воду (2) та вимішувати 10-15хв.

Залишити на бродіння та робити обминки кожні 45 хв (всього 5).

Після цього залишити в холодильнику на 16-20 год. Активно підсипати борошном та дуже ніжно обімняти тісто та поділити на потрібні шматочки. Залишити при кімнатній температурі на 1,5-2 год. 

Пекти при температурі 250 °C 15хв з паром і 10 хв без пару.

«Це феєрично», - пишуть у коментарях

Читайте також:

Можливо зацікавить