Скільки у Луцьку коштує цибуля на ринку

Цибуля на зиму

На ринках Луцька одна з найпоширеніших покупок в цей період - цибуля. Продавці з найвіддаленіших куточків регіону везуть вирощені на власному городі овочі, аби ті, хто не має свого господарства, змогли придбати та заготовити цибулю на зиму.

Скільки коштує мішок цибулі та як правильно підготувати овоч для довгого зберігання, дізнавалися журналісти ВСН.

Минулоріч вартість цибулі на ринках міста становила від 10 гривень за кілограм, залежно від сорту. Нині ж цибуля у роздріб в середньому вартує 15 гривень.

На ринку «Варшавський», що розташований на вулиці Карпенка-Карого, 1 у Луцьку, оптовики продають цибулю маленького розміру за 11 гривень, а середнього - 13 гривень за кілограм. Така вартість є актуальною при умові купівлі великої сітки.

Скільки у Луцьку коштує цибуля на ринкуСкільки у Луцьку коштує цибуля на ринкуСкільки у Луцьку коштує цибуля на ринку

Поради щодо довгого зберігання цибулі

Спершу цибулю потрібно перебрати та просушити. Якщо в загальну купку потрапить гнила чи мокра цибулина, то є висока ймовірність, що й інші зіпсуються.

  • Лушпиння не потрібно знімати, адже воно зберігає вологість усередині овоча, але якщо верхній шар уже відшарувався, приберіть  його;місце для зберігання цибулі має бути темним, прохолодним та добре провітрюватися. Оптимальна температура – 7-13 °C;
  • не кладіть цибулю поруч з овочами, які виділяють багато вологи: картопля, селера та буряк.
  • якщо у вас багато цибулі - раз на два місяці перебирайте її, щоб упевнитися, що не з’явилася гнила.

Читайте також:

Можливо зацікавить