Славнозвісний волинський Мацик: розсекретили рецепт делікатесу
Одна із родзинок волинського краю - славнозвісний Поліський Мацик. Секрети приготування цього м’ясного смаколика родини передавали з покоління у покоління. І нині збереглися рецепти за якими готували Мацик ще кілька сотень років тому.
Про це пише Конкурент.
Мацик – це сиров'ялений продукт виключно зі свинини з натуральними спеціями і травами. Журналісти завітали до волинян на Любомльщину, де цей делікатес виготовляють на замовлення.
Рецепт, на перший погляд, зовсім простий, однак є багато нюансів. Варто правильно розрахувати пропорції, спеції, обрати м'ясо та правильно його висушити.
Деталі рецепта – у відео:
Читайте також:
- Корисні перекуси: нутриціолог з Луцька розповів, що покласти в ланч-бокс школярам
- «Щирий борщ»: на Волині переселенці приготували 40 літрів борщу