Соус із сливи, який здивує смаком: ідеальне доповнення до м’яса та риби

Зі звичайної сливи можна зробити не лише компот чи варення, а й ароматний соус. Він виходить ніжним, насиченим і чудово поєднується з м’ясом чи рибою, підкреслюючи їхній смак.
Соус виходить кисло-солодким, гострим, дуже ароматним і може зберігатися в холодильнику від двох до трьох тижнів, пише ТСН.
Інгредієнти
- слива -1 кг
- цукор -100 г
- приправа хмелі-сунелі - 1 ст. л.
- часник - 5 зубків
- гострий стручковий перець - 2 шт.
- базилік -1 пак.
- сіль - 1 ч. л.
Сливи помийте, розділіть навпіл і видаліть кісточки. Часник очистьте і пропустіть через прес. Базилік помийте і подрібніть. Гострий перець наріжте тонкими півкільцями.
Викладіть сливи до сотейника з товстим дном, додайте гострий перець, цукор, сіль і варіть на невеликому вогні 25 хвилин від моменту закипання, періодично помішуючи, потім додайте базилік, часник, хмелі-сунелі та варіть ще 10 хвилин. За допомогою занурювального блендера перебийте сливову масу до однорідного стану і проваріть ще п’ять хвилин. Остудіть, розлийте до чистих баночок і покладіть до холодильника.
Поради:
Гострий стручковий перець додавайте за своїм смаком.
Читайте також:
- Як врятувати город від фітофторозу: осінні поради для знезараження ґрунту
- Салат з капусти без стерилізації: простий рецепт, що зберігається до двох місяців
- Як зробити буряк солодким і соковитим: проста хитрість від досвідчених городників