Салат з капусти без стерилізації: простий рецепт, що зберігається до двох місяців

З капусти можна приготувати не лише традиційну квашенину, а й смачний салат з овочами без стерилізації. Він виходить хрустким, соковитим та ароматним, чудово зберігається у холодильнику й стане ідеальною закускою до будь-якої страви – від гарнірів до м’яса.
Рецептом поділились на YouTube-каналі «Смаколики Юлі», пише Телеграф.
Інгредієнти:
- 2,5 кг білокачанної капусти
- 0,5 кг моркви
- 0,5 кг солодкого перцю
- 0,5 кг цибулі
- 50 г солі
- 120-150 г цукру
- 250 мл олії
- 100 г оцту 9%
Приготування
Дрібно нашаткуйте 2,5 кг капусти. Наріжте цибулю півкільцями. Наріжте болгарський перець смужками. Натріть моркву на тертці для корейської моркви (або на звичайній).
До нашаткованої капусти додайте моркву, перець і цибулю. Злегка перемішайте. Додайте сіль, цукор, оцет та олію. Ретельно перемішуйте всі інгредієнти, щоб овочі виділили сік. Об’єм салату зменшиться.
Готовий салат перекладіть у чисті банки, злегка трамбуючи. Сік, що залишився, розлийте по банках.
Закрийте банки капроновими кришками або кришками на закрутку. Зберігайте салат у холодильнику. Його можна смакувати одразу, але він буде ще смачніший наступного дня і може зберігатися до двох місяців.
Читайте також:
- Ситна овочева запіканка з кабачків і картоплі: простий рецепт
- Варення з кабачків: незвичний десерт, який здивує смаком
- Як зробити буряк солодким і соковитим: проста хитрість від досвідчених городників