Салат з капусти без стерилізації: простий рецепт, що зберігається до двох місяців

Як приготувати салат з капусти та перцю без стерилізації

З капусти можна приготувати не лише традиційну квашенину, а й смачний салат з овочами без стерилізації. Він виходить хрустким, соковитим та ароматним, чудово зберігається у холодильнику й стане ідеальною закускою до будь-якої страви – від гарнірів до м’яса.

Рецептом поділились на YouTube-каналі «Смаколики Юлі», пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг білокачанної капусти
  • 0,5 кг моркви
  • 0,5 кг солодкого перцю
  • 0,5 кг цибулі
  • 50 г солі
  • 120-150 г цукру
  • 250 мл олії
  • 100 г оцту 9%

Приготування

Дрібно нашаткуйте 2,5 кг капусти. Наріжте цибулю півкільцями. Наріжте болгарський перець смужками. Натріть моркву на тертці для корейської моркви (або на звичайній).

До нашаткованої капусти додайте моркву, перець і цибулю. Злегка перемішайте. Додайте сіль, цукор, оцет та олію. Ретельно перемішуйте всі інгредієнти, щоб овочі виділили сік. Об’єм салату зменшиться.

Готовий салат перекладіть у чисті банки, злегка трамбуючи. Сік, що залишився, розлийте по банках.

Закрийте банки капроновими кришками або кришками на закрутку. Зберігайте салат у холодильнику. Його можна смакувати одразу, але він буде ще смачніший наступного дня і може зберігатися до двох місяців.

Читайте також:

Можливо зацікавить