Варення з кабачків: незвичний десерт, який здивує смаком

Варення з кабачків – це не лише смачно, а й дуже незвично. Такий десерт має ніжний смак і приємний аромат, а завдяки поєднанню з цитрусовими чи сухофруктами виходить ще більш цікавим.
Класичний рецепт передбачає додавання лимона, проте господині часто експериментують і готують кабачкове варення з апельсином, грушами, горіхами або родзинками, пише Уніан.
Варення з кабачків
- Кабачки - 1 кг
- Цукор - 400-800 г
- Лимон - 2 шт.
Кабачки вимити, очистити від шкіри, прибрати серцевину з насінням. Нарізати їх кубиками. Засипати шматочки цукровим піском і дати постояти 10 годин.
Як мине вказаний час, довести кабачки до кипіння на повільному вогні, варити 10 хвилин, потім відставити на 5 годин.
Повторити процес ще двічі. Під час останнього варіння додати лимони, розмелені в блендері або пропущені через м'ясорубку, з невеликою кількістю цукру. Варити потрібно до оптимального загущення соку – стійка крапля на блюдечку.
Варення з кабачків і апельсинів
- Кабачок - 300 г
- Апельсин - 0,5 шт.
- Цукор - 200 г
- Вода - 50 г
Кабачок очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиком. Апельсин зі шкіркою нарізати невеликими шматочками.
Викласти кабачки у каструльку, влити воду та всипати цукор. Довести до кипіння й варити 15 хвилин. Коли вони стануть м'якими і прозорими, додати апельсин. Далі на повільному вогні варити ще 15-20 хвилин.
Ще гарячим розлити варення у простерилізовані банки й закрутити кришками.
Читайте також:
- Як продовжити врожай огірків восени: простий спосіб від експертів
- Мусака по-грецьки: рецепт соковитої запіканки з баклажанами та фаршем
- Як дати коту таблетку без стресу: два перевірені способи від ветеринарів