Ситна овочева запіканка з кабачків і картоплі: простий рецепт

Овочева запіканка з кабачків, картоплі, моркви та сиру — проста й смачна страва, яку можна швидко приготувати навіть зранку. Вона чудово смакує як у гарячому, так і в охолодженому вигляді, тож стане зручним варіантом для обіду на роботі, перекусу в дорозі чи дитячої ланч-боксу.
Рецептом поділилась в Instagram kelbas_v, пише Телеграф.
Інгредієнти:
- 250 г кабачка;
- 200 г картоплі;
- 150 г моркви;
- 100 г твердого сиру;
- 3 яйця;
- 80-90 г борошна;
- 10 г розпушувача;
- 0,5 ч.л солі;
- сушений часник, італійські трави, паприка.
Як приготувати овочеву запіканку
Кабачки, картоплю, моркву та сир натріть на тертку чи подрібніть блендером. Трохи відтисніть зайву вологу з овочів. Додайте яйце, борошно, розпушувач, сіль та спеції. Добре перемішайте.
Перелийте масу у змащену олією форму. Випікайте 25-35 хвилин при 180 градусах. Подавайте цю запіканку охолодженою з томатним або вершковим соусом.
Читайте також:
- Як зробити буряк солодким і соковитим: проста хитрість від досвідчених городників
- Варення з кабачків: незвичний десерт, який здивує смаком
- Як продовжити врожай огірків восени: простий спосіб від експертів