Смачні, хрусткі та невагомі: рецепт круасанів від луцької фудблогерки

Смачні, хрусткі та невагомі: рецепт круасанів від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як швидко та просто приготувати вдома справжні французькі круасани з дріжджового листкового тіста. Усе, що потрібно — трохи часу, вершкове масло та бажання потішити себе ароматною випічкою.

Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Facebook».

«Смачні, хрусткі та невагомі французькі круасани можна приготувати у себе вдома дуже швидко та просто!» - написала Юлія.

Дріжджове листкове тісто (9 круасанів)

  • 130мл теплої води;
  • 12г пресованих дріжджів; 
  • 30г цукру; 
  • 240г борошна;
  • 2г солі;
  • 130г холодного вершкового масла.

Приготування

До води додаємо дріжджі та сіль, перемішуємо і засипаємо три столові ложки борошна із загальної кількості. Замішуємо опару, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 15хв.

Далі до опари додаємо все борошно та сіль і замішуємо тісто. Примітка: тісто може здаватись трішки грубим.

Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 30-40 хвилин. За цей час клейковина добре розвинеться і тісто стане мʼяким. Розкатуємо його у прямокутний пласт. Холодне вершкове масло нарізаємо та тонесенькі слайси і викладаємо по центрі прямокутника. Акуратно утрамбовуємо масло у тісто.

Зʼєднуємо протилежні кінці тіста і знову розкатуємо його у тонкий довгий пласт. Складаємо його книжкою, як на відео. Робимо надріз збоку, щоб воно не натягувалось. Ще раз розкатуємо тісто у прямокутний пласт, зʼєднуємо протилежні кінці накладаючи один на другий. Дошку присипаємо борошном, викладаємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

З готового тіста розкатуємо тонкий пласт. Нерівні краї відрізаємо гострим ножем. Пласт ділимо на рівні смуги по 8см. Кожну смугу розрізаємо на два трикутники. З трикутників формуємо заготовки для круасанів. Викладаємо них хвостиком до низу. Залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі. Змащуємо яйцем розведеним з двома столовими ложками води. Випікаємо при 180 градусах 18-20 хвилин до золотистого кольору.

Читайте також:

Можливо зацікавить

У Луцьку літня жінка знаходилась жінка в безпорадному стані та не могла підвестись

Кілька годин лунали крики про допомогу: у Луцьку літня жінка знаходилась жінка в безпорадному стані та не могла підвестись

Овочева заправка до супу на зиму в банках: рецепт без варіння і стерилізації

Овочева заправка до супу на зиму в банках: рецепт без варіння і стерилізації

Що подивитися у Луцьку: 7 місць, які закохають у місто з першого погляду

Що подивитися у Луцьку: 7 місць, які закохають у місто з першого погляду

«У Старому місті» не буде паливних складів і технічних прибудов», - депутат Луцькради

«У Старому місті» не буде паливних складів і технічних прибудов», - депутат Луцькради

Шарлотка без духовки: смачний яблучний десерт на сковорідці

Шарлотка без духовки: смачний яблучний десерт на сковорідці

Голову ОСББ у Луцьку звинувачують у побоях і мордуванні - що відомо

Голову ОСББ у Луцьку звинувачують у побоях і мордуванні - що відомо

Копає картоплю в білих шкарпетках і робить із буденності вірусні Reels: блогерка з Луцька Катя Венгерська підкорює Instagram

Копає картоплю в білих шкарпетках і робить із буденності вірусні Reels: блогерка з Луцька Катя Венгерська підкорює Instagram

Ароматне печиво з яблуками та корицею: простий рецепт домашнього затишку

Ароматне печиво з яблуками та корицею: простий рецепт домашнього затишку

Аромат осені: простий яблучний пиріг, який завжди вдається

Аромат осені: простий яблучний пиріг, який завжди вдається