Смачні, хрусткі та невагомі: рецепт круасанів від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як швидко та просто приготувати вдома справжні французькі круасани з дріжджового листкового тіста. Усе, що потрібно — трохи часу, вершкове масло та бажання потішити себе ароматною випічкою.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Facebook».
«Смачні, хрусткі та невагомі французькі круасани можна приготувати у себе вдома дуже швидко та просто!» - написала Юлія.
Дріжджове листкове тісто (9 круасанів)
- 130мл теплої води;
- 12г пресованих дріжджів;
- 30г цукру;
- 240г борошна;
- 2г солі;
- 130г холодного вершкового масла.
Приготування
До води додаємо дріжджі та сіль, перемішуємо і засипаємо три столові ложки борошна із загальної кількості. Замішуємо опару, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 15хв.
Далі до опари додаємо все борошно та сіль і замішуємо тісто. Примітка: тісто може здаватись трішки грубим.
Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 30-40 хвилин. За цей час клейковина добре розвинеться і тісто стане мʼяким. Розкатуємо його у прямокутний пласт. Холодне вершкове масло нарізаємо та тонесенькі слайси і викладаємо по центрі прямокутника. Акуратно утрамбовуємо масло у тісто.
Зʼєднуємо протилежні кінці тіста і знову розкатуємо його у тонкий довгий пласт. Складаємо його книжкою, як на відео. Робимо надріз збоку, щоб воно не натягувалось. Ще раз розкатуємо тісто у прямокутний пласт, зʼєднуємо протилежні кінці накладаючи один на другий. Дошку присипаємо борошном, викладаємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
З готового тіста розкатуємо тонкий пласт. Нерівні краї відрізаємо гострим ножем. Пласт ділимо на рівні смуги по 8см. Кожну смугу розрізаємо на два трикутники. З трикутників формуємо заготовки для круасанів. Викладаємо них хвостиком до низу. Залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі. Змащуємо яйцем розведеним з двома столовими ложками води. Випікаємо при 180 градусах 18-20 хвилин до золотистого кольору.
Читайте також:
- Матимете гарний врожай: коли сіяти буряк на городі в травні 2025
- Торт «Спартак»: рецепт від луцької фудблогерки
- Поради від спеціаліста: як швидко заснути, якщо прокинулись серед ночі