Смачні, хрусткі та невагомі: рецепт круасанів від луцької фудблогерки

Смачні, хрусткі та невагомі: рецепт круасанів від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як швидко та просто приготувати вдома справжні французькі круасани з дріжджового листкового тіста. Усе, що потрібно — трохи часу, вершкове масло та бажання потішити себе ароматною випічкою.

Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Facebook».

«Смачні, хрусткі та невагомі французькі круасани можна приготувати у себе вдома дуже швидко та просто!» - написала Юлія.

Дріжджове листкове тісто (9 круасанів)

  • 130мл теплої води;
  • 12г пресованих дріжджів; 
  • 30г цукру; 
  • 240г борошна;
  • 2г солі;
  • 130г холодного вершкового масла.

Приготування

До води додаємо дріжджі та сіль, перемішуємо і засипаємо три столові ложки борошна із загальної кількості. Замішуємо опару, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 15хв.

Далі до опари додаємо все борошно та сіль і замішуємо тісто. Примітка: тісто може здаватись трішки грубим.

Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 30-40 хвилин. За цей час клейковина добре розвинеться і тісто стане мʼяким. Розкатуємо його у прямокутний пласт. Холодне вершкове масло нарізаємо та тонесенькі слайси і викладаємо по центрі прямокутника. Акуратно утрамбовуємо масло у тісто.

Зʼєднуємо протилежні кінці тіста і знову розкатуємо його у тонкий довгий пласт. Складаємо його книжкою, як на відео. Робимо надріз збоку, щоб воно не натягувалось. Ще раз розкатуємо тісто у прямокутний пласт, зʼєднуємо протилежні кінці накладаючи один на другий. Дошку присипаємо борошном, викладаємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

З готового тіста розкатуємо тонкий пласт. Нерівні краї відрізаємо гострим ножем. Пласт ділимо на рівні смуги по 8см. Кожну смугу розрізаємо на два трикутники. З трикутників формуємо заготовки для круасанів. Викладаємо них хвостиком до низу. Залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі. Змащуємо яйцем розведеним з двома столовими ложками води. Випікаємо при 180 градусах 18-20 хвилин до золотистого кольору.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Смерть мобілізованого волинянина: подробиці справи, яка дійшла до Омбудсмана
відео

Смерть мобілізованого волинянина: подробиці справи, яка дійшла до Омбудсмана

Квашена капуста: класичний рецепт, який передавали з покоління в покоління

Квашена капуста: класичний рецепт, який передавали з покоління в покоління

Універсальний маринад для помідорів і болгарського перцю на зиму: простий рецепт, який завжди вдається

Універсальний маринад для помідорів і болгарського перцю на зиму: простий рецепт, який завжди вдається

Як приготувати шикарну вечерю з кабачків всього за 10 хвилин

10 хвилин і вечеря готова: як приготувати хрумкі кабачкові оладки

Супова заправка в банках на зиму: як приготувати овочеві заготовки для швидкого приготування страв

Супова заправка в банках на зиму: як приготувати овочеві заготовки для швидкого приготування страв

На Волинь прийде значне потепління: коли чекати суху і сонячну погоду

На Волинь прийде значне потепління: коли чекати суху і сонячну погоду

Маринована капуста з буряком і морквою: хрустка закуска, яка зникає за день

Маринована капуста з буряком і морквою: хрустка закуска, яка зникає за день

«Дзвонив додому і плакав»: ексгравець збірної України  поділився спогадами про легендарного тренера з Луцька

«Дзвонив додому і плакав»: ексгравець збірної України поділився спогадами про легендарного тренера з Луцька

Рецепт маринованих баклажанів

Мариновані баклажани за сімейним рецептом: ароматні, соковиті й пікантні