Смачні, хрусткі та невагомі: рецепт круасанів від луцької фудблогерки

Смачні, хрусткі та невагомі: рецепт круасанів від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як швидко та просто приготувати вдома справжні французькі круасани з дріжджового листкового тіста. Усе, що потрібно — трохи часу, вершкове масло та бажання потішити себе ароматною випічкою.

Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Facebook».

«Смачні, хрусткі та невагомі французькі круасани можна приготувати у себе вдома дуже швидко та просто!» - написала Юлія.

Дріжджове листкове тісто (9 круасанів)

  • 130мл теплої води;
  • 12г пресованих дріжджів; 
  • 30г цукру; 
  • 240г борошна;
  • 2г солі;
  • 130г холодного вершкового масла.

Приготування

До води додаємо дріжджі та сіль, перемішуємо і засипаємо три столові ложки борошна із загальної кількості. Замішуємо опару, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 15хв.

Далі до опари додаємо все борошно та сіль і замішуємо тісто. Примітка: тісто може здаватись трішки грубим.

Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 30-40 хвилин. За цей час клейковина добре розвинеться і тісто стане мʼяким. Розкатуємо його у прямокутний пласт. Холодне вершкове масло нарізаємо та тонесенькі слайси і викладаємо по центрі прямокутника. Акуратно утрамбовуємо масло у тісто.

Зʼєднуємо протилежні кінці тіста і знову розкатуємо його у тонкий довгий пласт. Складаємо його книжкою, як на відео. Робимо надріз збоку, щоб воно не натягувалось. Ще раз розкатуємо тісто у прямокутний пласт, зʼєднуємо протилежні кінці накладаючи один на другий. Дошку присипаємо борошном, викладаємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

З готового тіста розкатуємо тонкий пласт. Нерівні краї відрізаємо гострим ножем. Пласт ділимо на рівні смуги по 8см. Кожну смугу розрізаємо на два трикутники. З трикутників формуємо заготовки для круасанів. Викладаємо них хвостиком до низу. Залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі. Змащуємо яйцем розведеним з двома столовими ложками води. Випікаємо при 180 градусах 18-20 хвилин до золотистого кольору.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Смак із бабусиної кухні: волинянка розповіла, як готувати справжні манники

Смак із бабусиної кухні: волинянка розповіла, як готувати справжні манники

Рецепти найсмачніших пляцків без складнощів: будете пекти на кожне свято

Рецепти найсмачніших пляцків без складнощів: будете пекти на кожне свято

Маринад, який підходить для всіх грибів: універсальний рецепт на зиму

Маринад, який підходить для всіх грибів: універсальний рецепт на зиму

У Луцьку розширюють систему відеоспостереження: нові локації на двох проспектах міста

У Луцьку розширюють систему відеоспостереження: нові локації на двох проспектах міста

«Ви акторствуєте»: у Луцьку свідок у справі про втечу за кордон заплутався в показаннях
відео

«Ви акторствуєте»: у Луцьку свідок у справі про втечу за кордон заплутався в показаннях

День працівників сільського господарства: аграрії Луцького району отримали нагороди
фото

День працівників сільського господарства: аграрії Луцького району отримали нагороди

Сирник з яблуками, який тане в роті — рецепт домашньої випічки

Сирник з яблуками, який тане в роті — рецепт домашньої випічки

Понад 30 років служби: волинський рятувальник Ігор Васюхник пішов на пенсію з ДСНС

Понад 30 років служби: волинський рятувальник Ігор Васюхник пішов на пенсію з ДСНС

Від браконьєрів – звірям: мешканцям Луцького зоопарку передали 30 кг риби

Від браконьєрів – звірям: мешканцям Луцького зоопарку передали 30 кг риби