Торт «Спартак»: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом торта «Спартак».
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram»
Форма 20х30 см:
Тісто:
- борошно - 700 г;
- какао - 60 г;
- цукор - 300 г;
- мед - 140 г;
- масло - 200 г;
- яйця - 4 шт;
- сода - 10 г;
- розпушувач - 10 г;
Крем :
- молоко - 1 л;
- яйця - 4 шт;
- цукор - 300 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- борошно - 200 г;
- масло - 400 г;
Шоколадна глазур:
- цукор - 6 ст.л;
- какао - 3 ст.л;
- вода - 3 ст.л;
- масло - 50 г;
Тісто
Борошно змішати з какао та розпушувачем. Окремо в посуді зʼєднуємо масло, мед, цукор, ставимо на парову баню до розчинення. Додаємо яйця (попередньо збиті), соду і мішаємо 10 хв. Вливаємо в борошно, перемішуємо до однорідності (буде липке). Лишаємо тісто на 15 хв при кімн.температурі.
Формуємо кульки, накриваємо плівкою і в холодильник на 30 хв. Розкачуємо (між двох пергаментів) кульки трохи більше бажаного розміру, наколюємо виделкою, випікаємо при темп.180 градусів - 5-8 хв (залежить від духовки). Готовий корж обрізати по формі.
Перемастити кремом, зверху полити помадкою, боки притрусити подрібненими обрізками від коржів.
Крем
У посуд влити молоко, яйця, цукор, ванільний цукор і борошно. Перемішати до однорідності (я блендером перебила). Ставимо на парову баню і помішуємо до загустіння. Накриваємо плівкою в контакт і ставимо охолонути.
Масло кімнатної температури збиваємо міксером додаючи поступово заварний крем.
Шоколадна глазур
Всі інгредієнти крім масла кладемо в невелику каструлю з товстим дном, перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь і постійно мішаємо. Від появи перших бульок закипання ще варимо 3-4 хв постійно мішаючи, знімаємо з вогню. Додаємо масло, перемішуємо до однорідності, покриваємо торт. Ставимо в холодильник.
В загальному торту даємо постояти кілька годин в холодильнику.
Читайте також:
- Збиратимете щодня ящиками: де найкраще садити кабачки
- «Смакота неймовірна»: рецепт кручеників від луцької фудблогерки
- Як харчова сода рятує огірки від хвороб і гіркоти: прості рецепти для щедрого врожаю