Торт «Спартак»: рецепт від луцької фудблогерки

Торт «Спартак»: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом торта «Спартак».

Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram»

Форма 20х30 см:

Тісто:

  • борошно - 700 г;
  • какао - 60 г;
  • цукор - 300 г;
  • мед - 140 г;
  • масло - 200 г;
  • яйця - 4 шт;
  • сода - 10 г;
  • розпушувач - 10 г;

Крем :

  • молоко - 1 л;
  • яйця - 4 шт;
  • цукор - 300 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • борошно - 200 г;
  • масло - 400 г;

Шоколадна глазур:

  • цукор - 6 ст.л;
  • какао - 3 ст.л;
  • вода - 3 ст.л;
  • масло - 50 г;

Тісто

Борошно змішати з какао та розпушувачем. Окремо в посуді зʼєднуємо масло, мед, цукор, ставимо на парову баню до розчинення. Додаємо яйця (попередньо збиті), соду і мішаємо 10 хв. Вливаємо в борошно, перемішуємо до однорідності (буде липке). Лишаємо тісто на 15 хв при кімн.температурі.

Формуємо кульки, накриваємо плівкою і в холодильник на 30 хв. Розкачуємо (між двох пергаментів) кульки трохи більше бажаного розміру, наколюємо виделкою, випікаємо при темп.180 градусів - 5-8 хв (залежить від духовки). Готовий корж обрізати по формі.

Перемастити кремом, зверху полити помадкою, боки притрусити подрібненими обрізками від коржів.

Крем

У посуд влити молоко, яйця, цукор, ванільний цукор і борошно. Перемішати до однорідності (я блендером перебила). Ставимо на парову баню і помішуємо до загустіння. Накриваємо плівкою в контакт і ставимо охолонути.

Масло кімнатної температури збиваємо міксером додаючи поступово заварний крем.

Шоколадна глазур

Всі інгредієнти крім масла кладемо в невелику каструлю з товстим дном, перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь і постійно мішаємо. Від появи перших бульок закипання ще варимо 3-4 хв постійно мішаючи, знімаємо з вогню. Додаємо масло, перемішуємо до однорідності, покриваємо торт. Ставимо в холодильник.

В загальному торту даємо постояти кілька годин в холодильнику.

Читайте також:

Можливо зацікавить