Смідинська капуста: громада з Волині презентувала «смачну» 3D подорож

Громада з Волині презентувала проєкт «3D-подорож кулінарною нематеріальною спадщиною "Смідинська капуста"», який реалізовано за підтримки Український культурний фонд.
Про це повідомили у Смідинській громаді.
«Поринь в подорож гастроспадщиною “Смідинська капуста», - зазначають у дописі.

Зазначимо,
«Смідинська капуста» - це традиційна страва з капусти запеченої у печі з додаванням часнику, олії та квашених огірків. Як розповіли на сторінці Центру культури, дозвілля, спорту та туризму села Смідин - розтоплюється піч, потім на черен (дерев’яне, перегоріле вугілля) кидають капусту, закривають піч та заліплюють дверцята піском та глієм. Зазвичай цей процес робиться на ніч. Вранці капусту виймають з печі, заправляють та споживають. Мешканці села Смідин називають це – коронною стравою будь-якого застілля.
До слова, це проєкт має на меті популяризувати елемент гастрономічної культурної спадщини, а саме Смідинську капусту, через 3D-тур місцями, де готують цю традиційну їжу.
Переглянути 3D-тур - можна за посиланням
Читайте також:
- Вирощує різноманітні овочі і квіти: волинянка зробила бізнес на улюбленій справі.
- На одній зав’язі - десятки плодів: на Волинському Поліссі вирощують велетенські кавуни
- «Щирий борщ»: на Волині переселенці приготували 40 літрів борщу