Старовинний рецепт квашеної капусти без цукру та води

Що можна додати до квашеної капусти?

Існує безліч рецептів квашеної капусти. Однак, найбільш автентичним і здоровим способом є старовинний метод квашення, коли капусту готують без додавання цукру та води, використовуючи тільки сіль та деякі спеції. Цей метод дозволяє зберегти всі корисні властивості капусти, забезпечуючи її максимальний смак і користь. 

На сторінці yuliia.senych розповіли, як приготувати хрумку та корисну квашену капусту за бабусиним рецептом, - пише ТСН.

Інгредієнти

  • Капуста 1 кг
  • Сіль 20 г
  • Морква  80 г
  • Лавровий лист
  • Перець горошком

Приготування:

  1. Для гарної квашеної капусти важливо обрати свіжу та пружну капусту. Дрібно нашинкуйте її та викладіть в глибокий посуд;
  2. Туди ж натріть моркву;
  3. Посипте капусту сіллю та почніть мʼяти її, щоб вона пустила сік. Дуже важливо, щоб капуста була соковитою, бо якщо соку буде мало, то треба буде окремо готувати розсіл.
  4. На дно банки покладіть лавровий лист, перець горошком і почніть утрамбовувати капусту. Кожен шар гарно притискайте, щоб зрештою капуста в банці була повністю покрита соком;
  5. Поставте банку в посуд на випадок, якщо витече сік;
  6. Залиште капусту в теплому та темному місці щонайменше на три доби без кришки;
  7. Кожного дня (бажано 2-3 рази на день) протикайте капусту деревʼяною паличкою (щоб не було хімічних реакцій), щоб виходив газ знизу. Після цього знову притисніть капусту деревʼяною лопаткою, щоб вона була покрита соком.
  8. Після 3 діб капусту можна куштувати. Накрийте її кришкою та поставте в холодильник;
  9. В жодному разі не зливайте з неї рідину.

Поради:

  • Якщо сік не покриватиме повністю капусту, вона почорніє та почне смердіти. Неприємний запах ви потім нічим не зможете прибрати.
  • Якщо у місткості з капустою не вистачає до кінця 1-2 см рідини, її можна не доливати.
  • Якщо рівень рідини сягає лише половини від необхідного, то капуста може зіпсуватися, тому потрібно доливати розсіл. Найпростіший спосіб його приготування — це розчинити одну столову ложку солі на один літр води. Прокип’ятіть цей розчин, остудіть та залийте ним капусту. Можна додати трохи цукру до смаку

Читайте також:

Можливо зацікавить