Субсидії – волинянам: у яких випадках відмовляють у наданні пільги

Субсидії – волинянам: у яких випадках відмовляють у наданні пільги

На Волині перерахували 42 тисячі субсидіантів. У вересні житлові субсидії вже отримали майже 32 тисяч волинян.

Як зазначила під час брифінгу начальниця управління пенсійного забезпечення Людмила Андросюк, перерахунок житлової субсидії на опалювальний період для більшості волинян буде здійснено автоматично. Процес перерахунку триватиме до листопада, - пише Суспільне.

У яких випадках волинянам відмовляють у наданні субсидії

Відмовляють у наданні субсидії власникам житла, площа якого перевищує 130 м² для квартир та 230 м² для приватних будинків.

Ще одна з причини відмови — наявність транспортного засобу, з року випуску якого минуло не більше п'яти років. Окрім того, у наданні пільги відмовлять, якщо власник має борги за оплату комунальних послуг, або заборгованість по виплаті аліментів.

Не можуть претендувати на субсидію громадяни, мають на банківських рахунках більше 100 тисяч гривень, володіють кількома квартирами чи будинками.

Водночас у Волинському пенсійному фонді зазначили, що у кожному випадку можуть бути виключення і всі подання розглядаються індивідуально.

Подати документи на отримання субсидії волиняни можуть за допомогою електронних ресурсів: через вебпортал або мобільний додаток Пенсійного фонду, через портал Дія та офіційний вебсайт Мінсоцполітики. Заява подана через електронний сервіс засвідчується цифровим підписом заявника.

Також документи на отримання житлової субсидії волиняни можуть подати особисто до сервісних центрів Пенсійного фонду у своїх громадах.

Читайте також:

Можливо зацікавить