Сушених карасів з Волині зарахували до культурної спадщини
Традиція приготування сушених карасів в Шацькій громаді стала частиною місцевої культурної спадщини, що активно передається молодому поколінню та сприяє розвитку місцевого туризму й економіки.
Про це розповіли у Шацькому будинок культури.
«Сушені карасі - це не лише смачна, а й символічна страва, яка передає дух регіону. Вона поєднує екологічно чисті продукти та багатство місцевих кулінарних традицій, що збереглися впродовж століть», - йдеться у дописі.
Візитівкою Шацької громади є сушені карасі в печі. Сушать різними способами: на льонові, соломі, очереті, сіні та ситнику. Це своєрідний бізнес для людей нашої туристичної місцевості.
Приготування сушеної риби має свої тонкощі. Висушена риба може зберігатися роками. Можна використовувати для приготування рибної юшки або капусняку. Найкраще, звичайно, смакує окремо.
Учасниця народного аматорського колективу «Горлиця» Світлана Пех долучилась до збереження нематеріальної культурної спадщини й поділилась своїм досвідом приготування сушених карасів в печі.
Читайте також:
- Скарби з минулого: майстер з Волині відроджує традицію іграшок, що знищувала радянська влада
- «Омочка» та гречаний кисіль: культурною спадщиною Волині визнали ще п'ять елементів
- Волинське соломоплетіння внесли до культурної спадщини України