Світло буде лише 5-6 годин на день: в Yasno розповіли, до чого готуватися українцям

відключення світла в Україні

Цієї зими дефіцит електроенергії в Україні становитиме до 35%. Ймовірно, українці отримуватимуть лише 5-6 годин світла на день.

Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко  

За його словами, сьогодні складно точно спрогнозувати, якою буде зима для енергосистеми України. Однак вже в серпні може стати відомо, скільки країні вдасться «зібрати» електроенергії і, відповідно, подавати світло українцям.

«Зараз літо і незрозуміло, з якою генерацією ми вийдемо на опалювальний сезон. Ми точно знаємо, що зимовий пік досить великий. Якщо генерація плюс можливості по імпорту залишаться на тому ж рівні, як є, то дефіцит буде сягати під 35%. Якщо потім відняти критичну інфраструктуру, якщо потім все зробити, то ми можемо дійсно сидіти 6-7 годин зі світлом. Але це треба вже в серпні обговорювати, тому що буде зрозуміло, які в нас можливості по імпорту і скільки ми встигнемо, відновити генерації», — сказав Коваленко.

Гендиректор Yasno підкреслив, що як і побутовим споживачам, так і бізнесу варто готуватися до непростої зими з відключеннями. Для цього варто розглянути альтернативні джерела енергії.

«Як можна до нього приготуватися? Це альтернативні варіанти життя. Починаючи від батарей, батарейок різного формату, і закінчуючи генерацією, яка може бути. Якщо є можливість — сонячні панелі, інвертори, батареї, генератори і таке інше», — зазначив він.

Читайте також:

Можливо зацікавить