Три дні не дожив до дня народження: бійцю волинської бригади просять присвоїти державну нагороду

Герой України

41 річному захиснику з волинської бригади Сергію Мельнику просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєстувала Анастасія Мельник.

Сергій Мельник (13.09.1980-10.09.2022) був справжнім патріотом, з перших днів війни він надав свої дані для вступу до сил територіальної оборони Тишківської ОТГ (Кіровоградська обл.). Згодом 22 березня 2022 року був призваний до лав Збройних Сил України та проходив службу в частині А1008 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого 6 роти 2 батальйону 2 механізованого взводу на посаді старший механік-водій.

Із честю та гідністю він разом зі своїми побратимами віддано боронив цілісність нашої держави на Донецькому, Луганському та Харківському напрямках.

Зокрема брав участь у битві за Бахмут, битві за Харків, боронив Лисичанський напрямок та інше.

Саме під час контрнаступальних дій на Харківщині (сщ. Мале Веселе) на лінії вогню Сергій навіки став нашим небесним янголом. Загинув внаслідок сліпих кульових поранень і значної крововтрати.

Перебуваючи в зонах активних дій ніколи не скаржився на те, що йому тяжко, а навпаки, переконував усіх, що все буде добре, і він зараз на війні задля того, щоб те, що відбувається там, не прийшло до нас. Сергій став на захист країни задля мирного майбутнього своїх рідних та близьких. Для родини Сергій - справжній Герой. Для односельчан він залишився світлою, життєрадісною людиною із золотими руками, для колег відповідальним та трудолюбивим працівником, для друзів вірним товаришем, для дружини коханим чоловіком та для дітей люблячим батьком .

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить