Тривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укритті

Тривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укритті

В укритті одного з луцьких ліцеїв показали виставу «Два скетчі про війну». В ігровій формі учням розповіли про діяльність захисників України, їхні потреби та роботу волонтерів. Такі заходи в укриттях шкіл Луцької громади проводитимуть впродовж навчального року.

У понеділок, 2 жовтня, в укритті одного з луцьких ліцеїв зібралося чимало учнів. Проте приводом для такого зібрання була не повітряна тривога, як це відбувається зазвичай, а перегляд вистави «Два скетчі про війну». Організували захід ГО «Жива лялька» за сприяння міської влади та благодійників.

В основі вистави - твір харківської письменниці та головної режисерки Полтавського театру ляльок Юліти Ран. Юлія Тараненко (справжнє ім'я авторки п'єси) створила «Два скетчі про війну» за місяць після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Тривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укриттіТривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укриттіТривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укриттіТривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укритті

В ігровій, гумористичній формі маленьких глядачів знайомили з діяльністю захисників України, їхніми потребами та роботою волонтерів. Голова ГО «Жива лялька» Юлія Тузова розповіла журналістам ВСН про мету заходу.

«Ми перетворюємо тривожне місце - укриття - в імпровізований театральний майданчик, місце гри та залучаємо дітей до дійства. Таким чином демонструємо: навіть такі тривожні місця ми можемо перетворити на щось круте, в цьому також є наша сила, тож ворогу ніколи не вдасться нас здолати. Ми маємо дуже потужну зброю: нашу фантазію, наш гумор, який об’єднує», – зауважила Юлія Тузова.

Тривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укриттіТривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укритті

Незабаром, 11 жовтня, ГО «Жива лялька» святкуватиме першу річницю своєї діяльності. За цей період колектив організації провів десятки творчих заходів, зокрема для підтримки ВПО та успішної інтеграції їх у Луцьку громаду.

«Ми організовуємо творчі зустрічі з переселенцями, проводимо заходи для дітей з інвалідністю та дітей захисників України».

Тривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укриттіТривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укриттіТривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укриттіТривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укриттіТривоги не було: чому учні луцького ліцею сиділи в укритті

Виставу планують показувати в укриттях шкіл Луцької громади впродовж навчального року.

Читайте також:

Можливо зацікавить