«Це такий тягар»: веслувальниця з Волині пояснила, чому не вдалося фінішувати у топ-3 на Олімпіаді

«Це такий тягар»: веслувальниця з Волині пояснила, чому не вдалося фінішувати у топ-3 на Олімпіаді

Уродженка Ковеля Анастасія Коженкова прокоментувала п'яте місце жіночої збірної України з академічного веслування у фіналі Олімпійських ігор в парних четвірках.

Про це пише Tribuna.com.

Збірна України зупинилася за крок від завоювання медалі. Після половини дистанції дівчата йшли третіми. Проте на фініші вони втратили темп і програли боротьбу за бронзу.

– Беремо наш фінал. Ми – єдина команда, яка відібралася з ліцензійного добору в Швейцарії, це по-перше. По-друге, всі готувалися впродовж року, і в них була однофазна підготовка тільки на Олімпійські ігри.

Нам довелося в цьому році брати двофазну підготовку. Багато стартів у нас було, багато вимушених відборів, багато всього. І це, можливо, зіграло з нами таку…

Це треба буде, щоб сіли тренери, проаналізували, що було не так. Зрозуміло, що це вже в минулому, але в нас є підростаюче покоління, ми маємо надію, що воно через 4 роки в Америці за нас усіх дасть бій, так само, як і дівчата, якщо вони залишаться.

Я вже так думаю, що на цьому етапі свою підготовку завершу. Цей рік – ще побачимо, але на цьому вже, я так думаю, мені досить. А все інше – чесно кажучи, було дуже круто, тому що цей період який ми пройшли, ці навантаження, не будучи дома, будучи постійно в стресі, і знати, що вдома війна і вдома рідні.

– У вас був Ріо, був ще й Лондон. Про Токіо не будемо згадувати, там зовсім не було вболівальників. Які у вас відчуття на цих іграх по організації, по настрою, по вболівальниках?

– По вболівальниках, наприклад, набагато масштабніше саме зараз, тому що як ніколи українці разом, піднімається дух, настрій. І взагалі, коли ти розумієш, що ти борешся тут, а там хлопці та дівчата, всі на передовій вмирають за тебе – це дуже складно, це дуже боляче.

Це такий тягар, який ми несемо всі разом. І все-таки ми маємо надію, що наша країна переможе. Можливо, ми сьогодні не перемогли тут, але маємо надію, що наша країна переможе там, і ми будемо вільні, незалежні і самі найкращі в усьому світі, – сказала Коженкова.

Читайте також:

Можливо зацікавить